SVIRKE U VINTAGEU

Koncertna jesen u punom je jeku, Mark Mrakovčić i Šiza promoviraju vinilna izdanja hit albuma

Mark Mrakovčić
 Marko Plecko
Mrakovčić je skladno isprepleo indie, pop, garage, noise, folk i blues, a Šiza njeguje glasan i žestoki rock izričaj s punk energijom

Respektabilni glazbeni producent Mark Mrakovčić i energični dvojac Šiza u četvrtak, 14. listopada, podijelit će pozornicu Vintage Industriala u službi koncertne promocije vinilnih izdanja svojih albuma prvijenaca.

Mark Mrakovčić skladno je isprepleo indie, pop, garage, noise, folk i blues u "Breeding Black Sheep", što je pokrenulo lavinu pozitivnih reakcija struke te ga upisalo na listu nominacija za Porin u kategoriji najboljeg albuma alternativne glazbe.

- Stilski gledano, Mark Mrakovčić kao da je ‘vanbračno dijete’ nemogućeg braka Velvet Undergrounda i Strokesa, s nizom sitnih natruha koje mirišu i na poteze grupa Blondie i Sonic Youth, između ostalih - ukratko, kao da je Mark sve ove godine udisao njujorški, a ne zagrebački zrak - kaže o glazbeniku Zoran Stajčić s portala Ravno do dna.

Njegujući glasan i žestoki rock izričaj s punk energijom i pomalo garažnom estetikom, Šiza je u kratkom roku dobila etiketu benda koji isporučuje, a ne samo obećaje, što su kolege sa scene dodatno potvrdili ukrasivši lovorikama album "Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem".

- Minimalizam postave niti malo se nije odrazio na zvučnu sliku Šize koja nikad ne ostavlja dojam da nešto fali, već u pjesmama doslovno melje sve pred sobom - kaže Vedran Harča s Ravno do dna.

Koncertna promocija vinilnih izdanja albuma u organizaciji Dostave Zvuka garantira energične izvedbe, a posjetitelji će imati priliku nabaviti svoj primjerak albuma na ploči po promotivnoj cijeni.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 55 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) ili putem Entrio sustava. Na dan promocije za ulaznice će biti potrebno izdvojiti 60 kuna. Promocija će se održati u skladu sa svim mjerama i preporukama Stožera, na ulazu će biti potrebno pokazati covid potvrdu.

image
PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:28