OD OŽUJKA U PRODAJI

KRALJEVSKA POŠTA ODAJE POČAST JEDNOM OD NAJVEĆIH BRITANSKIH GLAZBENIKA David Bowie je drugi glazbenik koji će dobiti specijalno izdanje markica

 Reuters

Kraljevska pošta Velike Britanije odaje počast jednom od najvećih britanskih glazbenika, Davidu Bowieju, specijalnim izdanjem poštanskih maraka. U prodaju će biti puštene 14. ožujka, a prikazivat će šest omota Bowiejevih albuma te četiri omota s izdanja turneja.

U objašnjenju zašto baš David Bowie, Philip Parker iz Kraljevske pošte rekao je: ‘Pet je desetljeća David Bowie bio predvodnik suvremene kulture i utjecao je na niz uspješnih generacija glazbenika, umjetnika, dizajnera i pisaca. Kraljevska pošta ovim izdanjem želi odati počast jedinstvenoj figuri kao i mnogim njegovim proslavljenim alter ego ličnostima.’

BBC piše da je tako Bowie postao prvi umjetnik na markama Kraljevske pošte, no Guardian ističe da nije prvi glazbenik. Prošle su godine izdali set od deset markica u čast Pink Floyda.

Albumi koji će se naći na markicama su ‘Hunky Dory’, ‘Aladdin Sane’, ‘Heroes’, ‘Let’s Dance’, ‘Earthling’ i ‘Blackstar’, a od turneja odabrane su ona iz 1973. ‘Ziggy Stardust’, zatim ‘Stage tour’ iz 1978., ‘Serious Moonlight’ iz 1983. i ‘Reality tour’ iz 2004.

Na društvenim su se mrežama već javili obožavatelji glazbenika koji nisu iz Britanije te mole Britance da im pošalju razglednice sa specijalnim markicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:11