SUPER-EARTH

Krist Novoselić i Peter Buck osnovali novi bend

Prvi nastup bend je imao prošli tjedan u Portlandu, gdje su odsvirali 12 pjesama

Što je zajedničko gitaristu Peteru Bucku, pjevačici Corin Tucker i basistu Kristu Novoseliću osim da su svojedobno bili članovi nekih od najutjecajnijih bendova u povijesti? Ono što ih sada dodatno povezuje nova je supergrupa pod nazivom Super-Earth.

Novi bend svoje je okupljanje dugo držao u tajnosti, a prvi nastup održali su prošli tjedan u klubu Secret Society u Portlandu, gdje su nastupili u sklopu solo koncerta Petera Bucka.

Fotografija na Twitteru

Odsvirali su 12 pjesama, a njihov materijal David Greenwald, novinar portala Oregonlive, opisao je kao “brz i glasan, nešto manje punk rock nego power-pop. Zvučalo je kao album i nadam se da će to i postati”, zapisao je Greenwald.

Čitav line-up novog benda otkriven je putem crno-bijele fotografije objavljene na Twitteru, koju je snimio fotograf i filmski redatelj Lance Bangs. Bangs je, inače, suprug Corin Tucker, bivše članice jednih od predvodnica riot grrrl pokreta Sleater-Kinney. Uz Bucka, Novoselića i Corin Tucker u bendu su još gitarist Fastbacksa Kurt Bloch, Bill Rieflin iz prog-rock benda King Crimson, te lider benda Minus Five Scott McCaughey, koji je surađivao i s REM, ali i s našim Bambi Molestersima, točnije s The Strange, s kojima je 2004. godine održao turneju u povodu izlaska albuma “Night Of Forgotten Films”.

Osnivanje grupe Super-Earth tako je smanjilo šanse za ponovno okupljanje Nirvane, Sleater-Kinney i REM-a, koji se raspao prije tri godine. Sleater-Kinney nisu aktivne od 2006., iako su u prosincu nastupile kao gošće na koncertu Pearl Jama.

Reunion s pjevačicom

Novoselić i Dave Grohl, pak, prilikom nedavnog ulaska Nirvane u Rock’N’Roll Hall Of Fame izvodili su pjesme Nirvane s Joan Jett, Lorde i Kim Gordon, a Cobainova udovica izjavila “kako bi se Kurtu svidio reunion s pjevačicom”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:17