KONCERT NA VELESAJMU

Kruder & Dorfmeister u Zagreb donose kombinaciju trip hop, hip hop i jazzy zvukova

Kruder & Dorfmeister

 PROMO
Uz odlično auditivno iskustvo, publici je zajamčen i dojmljivi vizualni šou, poput onih prije nekoliko godina u Šibeniku i Zagrebu

Kultni bečki dvojac Kruder & Dorfmeister u subotu, 1. listopada, u Zagreb dolazi predstaviti svoj posljednji album "1995", nastao objavom pronađenih snimaka iz te godine. Nastup će i ovaj put pratiti dojmljivi vizualni koncept.

Kraljevi downtempa ponovno stižu u Zagreb. Proslavljeni Kruder & Dorfmeister nastupit će 1. listopada u Zagrebu, u 9. paviljonu Zagrebačkoga velesajma, u organizaciji Collage. Tom prigodom predstavit će svoj posljednji album "1995", i to uz novi vizualni koncept kojega potpisuje poznati bečki kolektiv formlos.

Spomenuti album ima vrlo zanimljivu priču. Riječ je o snimkama nastalima upravo 1995. godine koje je dvojac napravio za izradu probne ploče. U vrijeme dok nije bilo CD plejera i drugih sredstava reprodukcije, tiskale su se takve ploče da bi se utvrdilo kako pjesme zvuče na vinilu, ali i da bi se mogle puštati u klubovima.

Kruder & Dorfmeister gotovo su zaboravili na te snimke, dok nisu pronašli neke primjerke tih ploča kopajući prije dvije godine po svojoj arhivi. Potražili su tad pomno i master vrpce, a nakon što su ih pronašli, odlučili su snimiti album i nazvati ga "1995", po godini proizvodnje tih dotad neobjavljenih pjesama.

I ovaj album izazvao je velik interes diljem svijeta, posebno među obožavateljima njihovih radova iz zlatne ere, pokazavši kako su stare pjesme dobre poput staroga vina. Napravljen je u prepoznatljivom stilu ovoga dvojca, tj. kao kombinacija trip hop, hip hop i jazzy zvukova.

Takvi će zvukovi odjekivati i Zagrebačkim velesajmom 1. listopada, a uz odlično auditivno iskustvo, publici je zajamčen i dojmljivi vizualni šou, poput onih prije nekoliko godina na sjajnim nastupima Krudera & Dorfmeistera u Šibeniku i Zagrebu. Ulaznice za koncert možete kupiti OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 22:05