FUNK I HOUSE

Kum ex-Yu funka Tihomir Pop Asanović i Cinthie, jedna od trenutačno utjecajnijih svjetskih DJ-ica u Petom Kupeu

Peti Kupe

 Goran Berovic/Goran Berovic
Tihomir Pop Asanović je ranih 70-ih bio jedan od osnivača kultne grupe Time, da bi potom objavio dva samostalna albuma

Sedamdesete su godine u bivšoj državi bile zlatno kreativno doba za muzičke žanrove poput funka, jazza i progresivnog rocka, a jedna od ključnih figura bio je Tihomir Pop Asanović, po mnogima i jedan od najvećih glazbenika na ovim prostorima. Ovaj klavijaturist i skladatelj goleme energije posljednjih se godina vratio svirkama, a s posebnom pažnjom priprema koncert u četvrtak, 2. veljače u Petom Kupeu.

Tihomir Pop Asanović je ranih 70-ih bio jedan od osnivača kultne grupe Time, da bi potom objavio dva samostalna albuma "Majko Zemljo" i "Pop" koji i danas djeluju svježe zbog perfektne svirke, sjajnih aranžmana i autorske lucidnosti. Na tim je albumima uz brojne vrhunske instrumentaliste surađivao i s nekima od najpoznatijih vokalista poput Josipe Lisac, Zdenke Kovačiček i Dade Topića. Uslijedili su i angažmani u bendovima Jugoslavenska Pop Selekcija i September gdje je također došla do izražaja Asanovićeva svestranost.

image

Tihomir Pop Asanović

Zxx/Zxx/press
image

Tihomir Pop Asanović

/Press

Nakon nekoliko desetljeća, ozbiljnije se vraća na domaću scenu 2018. uspjelim reizdanjima albuma "Majko Zemljo" i "Pop", a potom i novim albumom "Povratak prvoj ljubavi" na kojem je ponovo okupio respektabilnu ekipu glazbenika iz zemlje i inozemstva. Na repertoaru koncerta su klasici sa sva tri samostalna albuma uz još neobjavljeni noviji materijal.

Dan nakon Asanovića stiže i Cinthie, koju odavno zovu renesansnom ženom house glazbe. Cinthie je izrasla u jednu od najcjenjenijih osoba u suvremenoj elektroničkoj glazbi posljednjih godina, kako u svom Berlinu, tako i širom svijeta. U punoj formi dolazi u Peti Kupe u subotu, 3. veljače na Imogen Label Night.

image

DJ Cinthie

/Press
image

DJ Cinthie

/Press

Ova DJ-ica i producentica te vlasnica etikete i trgovine pločama nedvojbeno uživa u plodovima opredjeljenja da svoj život uroni u klupsku kulturu. Njezino duboko znanje blista u njezinim setovima i produkcijama u širokom rasponu klasičnih i suvremenih house i techno zvukova.

U najuspješnijem razdoblju svoje karijere Cinthie bilježi svirke diljem planeta, vlastitu bogatu produkciju te rad u nedavno izgrađenom studiju punom vrhunske vintage opreme. U Petom Kupeu pridružuje joj se Camaro, DJ i promotor, već godinama prisutan na berlinskoj sceni, a dodatni začin dat će i domaćin Antonio Zuza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2023 16:05