NAKON 26 GODINA

Laibach reizdanje kultnog albuma ‘Opus Dei‘ promovira posebnom turnejom, stižu i u Zagreb!

Laibach 

 PROMO
Kultni slovenski avangardni bend već četiri desetljeća djeluje sa svojim prepoznatljivim vizualnim, simboličkim i društvenim izričajem

Slovenski glazbeni kolektiv Laibach predstavit će novi koncertni program i odsvirati kultno izdanje “Opus Dei” u novom ruhu i to u zagrebačkom klubu Boogaloo u subotu, 5. listopada 2024.

Laibachov album “Opus Dei”, koji sadrži pjesme kao što su “Life is Life/Opus Dei”, “Leben heißt Leben” i “Geburt einer Nation”, izvorno je objavljen 1987. za izdavačku kuću Mute. Album je remasteriran i ove godine bit će ponovno izdan nakon 26 godina, s obiljem dodatnih povijesnih snimki s raznih koncerata po Europi i Americi, kao i remiksevima na tri vinila i četiri CD-a.

Laibach ovo reizdanje promovira posebnom turnejom, a bit će to prilika prvi put nakon mnogo godina čuti sve pjesme s albuma u novom ruhu. Osim izvedbe kultnog materijala, predstavit će i selekciju Laibachovih klasika i izabrane pjesme iz njihovog velikog repertoara, kao i one objavljene prije albuma “Opus Dei”.

Ususret koncertu, bit će postavljena i izložba grupe Laibach u Zagrebu “Ausstellung! Laibach Kunst: The Cube+Unternehmen Barbarossa” u galeriji Lauba od 29. lipnja do 22. kolovoza 2024.

Kultni slovenski avangardni bend već četiri desetljeća djeluje sa svojim prepoznatljivim vizualnim, simboličkim i društvenim izričajem. Nakon dva prošlogodišnja koncerta, kad su predstavili program “Love is Still Alive” u Tvornici kulture i kompleksno autorsko simfonijsko djelo “Alamut” u dvorani Lisinski, Laibach se u Zagreb vraća s novim koncertnim programom koji se bazira na njihovom kultnom izdanju “Opus Dei”.

Sjajne recenzije prošlogodišnjih nastupa govore o statusu koji Laibach ima kod zagrebačke publike. Aleksandar Dragaš piše da je Laibach ”jedan od globalno najprovokativnijih sastava u povijesti popkulturne glazbe”, a opisujući koncert u Tvornici, Ivan Laić ističe da je to “bend koji baš nikad ne razočara. Laibach je jedan i jedini”. Komentirajući izvedbu ”Alamuta” u Lisinskom, Lucija Očko piše: “Najbliži opis tome što sam doživjela sinoć bio bi ‘fever dream’, san u kojem izlaziš iz tijela i ne znaš gdje si, ni što je oko tebe, a mnoštvo zvukova i glasova ti vrišti u glavi”, dok Bojan Mušćet izdvaja da je “preciznom, monumentalnom, invazivnom i oduševljavajućom izvedbom Laibach Zagrebu priuštio vrhunski umjetnički happening”.

“Opus Dei” turneja Laibach zasad vodi po Skandinaviji, Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Švicarskoj, Austriji, a novi zagrebački susret zakazan je u klubu Boogaloo 5. listopada 2024.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2024 22:36