DOBITNIK 20 GRAMMYJA

Legendarni Tony Bennett oborio Guinnessov rekord: U 96. godini objavio je novi album

Pjevač Tony Bennett
 Joseph Prezioso/AFP
Bennet je postao najstarija osoba na svijetu koja je objavila album s novom glazbom

Legendarni američki pjevač Tony Bennett oborio je Guinnessov svjetski rekord, prenosi CNN.

Dobitnik dvadeset nagrada Grammy, uključujući onu za životno djelo te dvije Primetime Emmy nagrade, u 96. je godini objavio novi album te time postao najstarija osoba na svijetu koja je objavila album s novom glazbom.

Pjevač, najpoznatiji po svojim izvedbama jazz glazbe i glazbe 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, objavio je album "Love for Sale", na kojem je surađivao s Lady Gagom.

Tridesetpetogodišnja pjevačica i glumica je objasnila da je, neovisno o ogromnoj razlici u godinama, stariji kolega iznimno inspirira.

- Kad god pjevam s njime, u njemu vidim malog dječaka. Uz njega je iskustvo pjevanja tako oslobađajuće. Mi smo dvije duše koje pjevaju zajedno. Također, upijam njegovu mudrost. Mudrost koja dolazi s godinama, rekla je.

Ovo je treći put da Tony Bennett surađuje s Lady Gagom. Prvi put su surađivali na izvedbi pjesme 'The Lady is a Tramp', a drugi put na albumu 'Cheek to Cheek'.

Ovo je peti put da je dugovječni pjevač oborio Guinnessov rekord. On je, naime, u trenu obaranja rekorda bio najstarija osoba čiji je novi album dospio na sami vrh američke top liste.

S osamdeset godina je bio najstarija osoba koja je ušla na britansku listu top 20 albuma. Osim toga, drži rekord i za najveću pauzu između albuma koji su ušli na britansku listu top 20 albuma te za najveći razmak između objave originalna singla i ponovnog snimanja iste pjesme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:35