U SVOM STILU

Let 3: ‘Iako smo zapravo oteti i pilići nam kroje sudbinu, presretni smo zbog ovih nagrada‘

Let 3 (Jovanka)

 Ivana Grgic/Cropix
Rock&Off: Ravnopravan trijum grupe Let 3 i IDEM, Toma Bebić posthumno nagrađen

Šesta dodjela nagrada Rock&Off prošla je u znaku grupe Let 3 i IDEM koji su sinoć u zagrebačkoj Tvornici Kulture pokupili najviše nagrada od ove godine nominiranih glazbenika. Rekorder po broju nominacija bio je IDEM (Antun Aleksa) i nagrađen je prvi puta od strane struke, a priznanja je pokupio u kategorijama "Album godine" za album "poyy", "Rock&Off izvođač godine" te "Veliki prasak godine".

"Oduševljen sam s ove tri nagrade, stvarno nisam očekivao, zahvalan sam i jako mi je drago da su ljudi prepoznali i podržali to što radim. Nadam se da ću održati neka očekivanja koja sad postoje, a pokušat ću to napraviti već s idućim albumom koji ide uskoro van.", kazao je Antun Aleksa (IDEM). I Let 3 osvojio je tri nagrade pobjedivši u kategorijama "Pjesma godine" s "Mamom ŠČ!", "Koncertni izvođač godine" te osvojio "Iskonovu nagradu publike", od kojih su potonju osvojili zahvaljujući brojnim glasovima publike.

image

IDEM -Antun Aleksa

Ivana Grgic/Cropix
image

Let 3 (Jovanka)

Ivana Grgic/Cropix

"Iako smo zapravo oteti i pilići nam kroje sudbinu, presretni smo zbog ovih nagrada, a pogotovo zbog koncertnog izvođača godine jer znamo da su naši koncerti oduvijek i zauvijek bili next level shit.", u svom su stili "Letovci" komentirali nova odličja.

"Elektro&Off" izvođačem godine proglašena je Lucija Ivšić Živa. "Pop&Off izvođačem godine" proglašena je Natali Dizdar, a splitski reper Vojko V osvojio je žiri vrhunskim albumom "Dvojko" za kojega je izjavio da mu je duplo draži od prvog albuma "Vojko" te zaradio nagradu za "Rap&Off izvođača godine".

image

Natali Dizdar

Ivana Grgic/Cropix

Zahvaljujući sjajnoj suradnji i vrhunskom jazz albumu "Nešto veće od nas" u kategoriji "Jazz&Off izvođač godine" nagrada je otišla u ruke Mangroove & Jazz Orkestra HRT-a koji su ponosno pokupili svoje zasluženo priznanje.

image

Mangroove i Jazz Orkestar HRT-a

Ivana Grgic/Cropix

Nagradom hrvatske rock i off zajednice za životno djelo je posthumno nagrađen splitski kantautor Toma Bebić. Dobio je tako dugoočekivano priznanje, a nagradu je obitelji uručio član TBF-a Saša Antić.

image

Rock&Off

Ivana Grgic/Cropix

Uz već spomenute IDEM i Natali Dizdar, imena su koja su ovogodišnju dodjelu nagrada Rock&Off začinila svojim izvrsnim nastupima su Detour, Ivana Picek - Pi, Jelusick, Klinika Denisa Kataneca, Miach, Reper iz sobe i Zimizelen. Na kraju same dodjele okupljenima je MORT isporučio rock&off energetsku bombu. Dodjelu je vodila Martina Validžić, a brojni novinari i poznata lica uveličali su šestu dodjelu kao prezenteri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:18