SPEKTAKL U ZAGREBU

Let 3 rasturio Dom sportova, bio je to show pamćenje: ‘Za Eurosong razrađujemo novi koncept‘

Let 3

 Lucija Ocko/Cropix
Dok su izvodili svoj hit "Izgubljeni" rasporili su jastuke i publiku zasuli perjem, a zatim pozornicu prepustili Jovanki Broz Titutki

Apsolutno sva očekivanja, pa i više od toga, opravdao je subotnji nastup naših eurovizijskih predstavnika, Leta 3, na njihovu tradicionalnom koncertu Antivalentinovo, koje je u prepunoj Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova održano u svom osmom izdanju.

Prije najiščekivanijih zvijezda večeri, na koncertu pod motom "Ništa ljubav - samo karanje" pred publikom su se već od 19 sati redali domaći punk-rock bendovi; Chasing Nord, Porto Morto, Marčelo i Mašinko koji su, uz ovacije publike najavili Let 3. Nije izostalo ništa od već dobro znanog vrhunskog performansa, žestokog nastupa, ali i nevjerojatne kemije s publikom koja je trajala dva sata.

Lutka na napuhavanje kao poklon

Uz zvuke "Ave Marije", s gudačkom podlogom, na pozornicu su izašli omiljeni riječki punkeri, na iznenađenje svih, odjeveni u stilu Jamesa Bonda, u crnim odijelima s leptir-mašnom i bez puno riječi scenski spektakl počeli pjesmom "U rupi od smole".

image

Osmo po redu tradicionalno Antivalentinovo koje godinama za redom predvode Let 3.

Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix

Uslijedili su hitovi "Vjeran pas", "999", "Kontinentio", "Profesor Jakov", "Omađijaj me" te "Ero s onoga svijeta" koje je publika s bendom otpjevala doslovce uglas. No, prava je euforija nastala kad je na red došla poznata pjesma "Riječke pi*ke". Uz skandiranje, kroz publiku je prema pozornici krenula i lutka za napuhavanje, poklon bendu od obožavatelja umjetničkog imena Baby Brada. Kako nam je otkrio Otto Grundmann, svojedobno natjecatelj kulinarskog showa "Tri, dva, jedan kuhaj!", a koji se krije iza pseudonima Baby Brada, lutku na napuhavanje sa svojim potpisom odlučio je baciti na pozornicu u sjećanje na svoju bivšu ljubav iz Rijeke, i to upravo tijekom pjesme "Riječke pi*ke".

Dok su izvodili svoj hit "Izgubljeni" Mrle i Prlja tradicionalno su rasporili jastuke i publiku zasuli perjem, a zatim pozornicu prepustili glazbenici i drag umjetnici Jovanki Broz Titutki i njezinim plesačicama iz queer umjetničkog kolektiva House of Flamingo, koje se na nastupu Leta 3 na Dori moglo vidjeti na ekranima. Nastup Broz Titutke uživo, uz performans na bini, bio je jasan uvod u trenutačno najslušaniju pjesmu u zemlji "Mama ŠČ!", a za koju se bend presvukao u već prepoznatljive kostime iz Opatije. Ne treba posebno naglašavati da je publika to popratila ovacijama, a svako "ŠČ!" bilo je sve glasnije.

image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix

Naravno, tijekom izvedbe nisu bile izostavljene ni rakete iz kojih je u jednom trenu krenuo vatromet. Divlje i žestoko, uz plesnu koreografiju dama iz House of Flamingo, nastavilo se i u drugom dijelu koncerta kad su dečki iz Leta 3, zajedno s publikom pjevali svoje velike hitove "Mala soba", "Alam iđazi", "Dijete u vremenu", "Tazi Tazi" i "Drama". Svakako je jedan od vrhunaca koncerta krenuo s prvim taktovima pjesme "Ku*cem u čelo", kad su se plesačice raspojasale, a publiku sa stropa zasule zlatne trakice. Iako se bend nakon toga povukao s pozornice, ovacije i skandiranje "Riječke pi*ke" nije stajalo, pa se Mrle u svjetlećim cipelama vratio na binu i potaknuo obožavatelje da još jače zazivaju ostatak Leta 3 na povratak.

Uslijedio je nastavak i novi set uspješnica poput "Sam u vodi", "Droga" i "Nafta", a Prlja je oduševljenim fanovima u jednom trenu poručio kako "bend koji ima ovakvu publiku može biti ponosan na sebe".

image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix

A da su itekako zadovoljni osmim koncertom Antivalentinovo, koji su, između ostalog, željeli najaviti i svojim nastupom na Dori, potvrdili su i sami dečki iz benda.

‘Energetska municija ljubavi‘

- ŠČ! je inače energetska municija koju mi stavljamo u svoje oružje i pucamo u publiku. Kako je to energetska municija ljubavi, onda dođe do katarze. Na koncertu je to bio jedan vid katarze - objasnio nam je u svom stilu Damir Martinović Mrle.

Dotakao se i Jovanke Broz Titutke koja je itekako začinila zagrebački koncert.

- Jovanka Broz Titutka i ostali se pojavljuju i u našem novom spotu, koji još nije izašao jer čekamo pravi trenutak. Ljudi iz House of Flamingo su također bili zastupljeni i na Dori, na velikim ekranima iza nas. Trebali su nastupiti s nama u Opatiji, ali zbog ograničenog broja učesnika, jer nas je moglo biti samo šest na pozornici, bili su na ekranima, a u Domu sportova uživo. Za Eurosong razrađujemo novi koncept o kojem ćemo više moći reći za par dana - najavio je Mrle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:26