KREATIVNI TRIO

LHD održao koncert u Močvari: Novo ruho bivših članova The Bambi Molestersa

LHD u Močvari
LHD nije droga, nego ime benda kojeg su osnovali Lada, Hrvoje i Dinko, ali glazba im je adiktivna kao i ona The Bambi Molestersa

Ne brinite, LHD nije, unatoč aluziji na LSD, neka nova sintetička droga, nego ime benda kojeg su po odlasku iz The Strangea osnovali Lada, Hrvoje i Dinko, no nakon njihovog koncerta u Močvari mogu ustvrditi da je njihova glazba jednako adiktivna kao i ostavština The Bambi Molestersa koji su njihovim odlaskom prestali postojati. Žalio sam što je došlo do raspada The Bambi Molestersa jer obožavao sam i obožavam njihovu glazbu, a jedno nas je vrijeme vezala i suradnja na njihovim pločama. Srećom, prijateljstvo se nije ugasilo, kako moje s Ladom, Hrvojem i Dinko, tako i moje s Daliborom i Chrisom čiji je sastav The Strange nedavno objavio EP “Not Now, Not Ever” kojim sugerira novi razvoj tog benda.

A nakon koncerta u Movčari i singla LHD-a “Boling Water, Dreamy Girl/This Caramel Should Cover The Earth”, objavljenog uoči potresa na Baniji zbog kojeg su Lada i Hrvoje s djecom neko vriejem spavali u prostoriji u kojoj vježba njihov bend, mogu ustvrditi i da je (mojem) procesu žalovanja za The Bambi Molestersima došao kraj. Jasno, dinamika LHD-a, u odnosu na onu The Bambi Molestersa, promijenjena je jer sada sav gitaristički rad počiva na Dinku. No njegovi prsti i dalje pletu melodije od kojih slušatelju zastaje dah, a oko zasuzi od ljepote koju čuje. Začudni su ti njegovi motivi jer idu od afričkih ornamenata preko surfa i twanga do psihodelije i soula. Zvuk njegove gitare ostao je topao i zaobljen, ali i oštar i distorziran, kad zatreba. Na koncu smo, iako ni on ni ja to ne bismo smjeli činiti, zajedno skakali na “La Bruti” iz ostavštine finskih The Flaming Sideburnsa čiji će gitarist uskoro navratiti u Zagreb na snimanje albuma LHD-a kod pouzdanog i samozatajnog producenta Svena, još jednog starog prijatelja Lade, Hrvoja i DInka.

U Močvari smo čuli svih devet pjesama koji će tvoriti nastupni album LHD-a, ali i nekoliko stvari iz ostavštine The Bambi Molestersa i The Strangea, prearažiranih iz čega je jasno da Lada i Hrvoje sviraju drugačije nego ranije. Ni bolje, ni lošije, nego drugačije kako bi pružili dovoljno čvrst, ali i opušten pa i hipnotičan i povremeno plesniji fundament za Dinkovo gitarističko pletivo zbog čega smatram da bi bilo krasno kada bi neki ovdašnji akteri elektroničke glazbe vremenom pokušali realizirati remikseve (dub ili trance) instrumentala koje ćemo čuti na debiju LHD-a, a to vrijedi iza ostavštinu The Bambi Molestersa. Rekla je dobro raspoložena Lada, razgaljena i što u publici vidi mnoge prijatelje, kako će se album i zvati, ali nisam je dobro čuo, no saznat ćete na vrijeme jer slutim da nas čeka čarobna psihodelična glazbena vožnja. Baš kao što večer na terasi Močvare uz LHD, premda produkcijski skromna radi limitiranog broja publike, na svoj način bila magična.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:57