EKSKLUZIVAN KONCERT

Lisinski najavio nezaboravnu noć s Chrisom Whiteom i Terenceom Riesom, originalnim članovima Dire Straitsa

Chris White i Terence Reis 

 Hindustan Times/Ddp Usa/Profimedia/Hindustan Times/ddp Usa/profimedia
Želite li uživo čuti hitove ‘Sultans of Swing‘, ‘Money For Nothing‘, ‘Brothers In Arms‘ i druge, požurite - broj ulaznica je limitiran

Prošlo je više od 40 godina otkako su se uvodne pjesme "Sultans of Swing" prvi put čule na radiju diljem svijeta. Kako je vrijeme prolazilo, upoznali smo fantastičnog gitarista i tekstopisca Marka Knopflera te njegov vrhunski bend Dire Straits.

Njihovo nasljeđe uz dva izvorna člana benda, Chrisa Whitea i Terencea Reisa, donijet će u KD Vatroslava Lisinskog 25.veljače 2024. vrhunski punokrvni rock glazbenici, koji su surađivali ​​s ljudima iz redova rock legendi kao što su Mark Knopfler, David Gilmour, Eric Clapton, Paul McCartney, Elton John, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner, Van Morrison, Tom Jones, Sheryl Crow i mnogi drugi.

Dire Straits Experience zadivljuje svoje obožavatelje ekskluzivnim koncertom izvođenjem svih starih hitova. Prošlo je više od 35 godina otkako su se Dire Straits razišli, ostavivši iza sebe mnoge legendarne skladbe i one stvorene u vrijeme procvata rocka. S više od 120 milijuna prodanih albuma, prodaja ploča nastavlja rasti kako sve više mladih obožavatelja otkriva njihovu glazbu i pridružuje se globalnim sljedbenicima benda.

U pozadini ove pauze od više od tri desetljeća - i zbog sve veće potrebe da se ponovno čuje jedno od najdramatičnijih glazbenih djela u povijesti rocka uživo - članovi Dire Straitsa - Alan Clark, Chris White i Phil Palmer - osnovali su The Straits za dobrotvorni koncert u Royal Albert Hallu 2011. Dok je Knopfler započeo nevjerojatno uspješnu solo karijeru, Alan Clark je zamolio tekstopisca Terencea Reisa da predvodi bend u Knopflerovoj odsutnosti. Do trenutka kad su se The Straits tri i pol godine kasnije raspali, bend je odsvirao više od 400 koncerata u 35 zemalja svijeta.

Nakon što su pozvani da održe niz koncerata na Novom Zelandu i u Australiji, Chris White i Terence Reis ponovno su počeli surađivati ​​u formaciji pod nazivom The Dire Straits Experience. Pridružio im se vrhunski bend sastavljen od nekih od najboljih britanskih glazbenika.

Chris White, koji je surađivao s Markom Knopflerom na filmskoj glazbi od ranih 80-ih, pridružio se Dire Straitsima 1985. za rekordnu svjetsku turneju Brothers In Arms. To je uključivalo njihov nastup na Live Aidu i kasnije na koncertu povodom 70. rođendana Nelsona Mandele 1988. Svirao je na posljednjem albumu Dire Straitsa, "On Every Street", a ponovno je sudjelovao na dvogodišnjoj svjetskoj turneji na kojoj je snimljen live album i DVD "On The Night".

Slavna pjesma "Brothers in Arms", koja govori o besmislu rata i ima snažnu antiratnu poruku, danas je, uslijed ratnih razaranja u svijetu, potrebnija nego ikad prije. Ista je i dio Ledererova dokumentarca "Banijska ratna praskozorja" pa za Hrvatsku ima i posebno značenje.

Ulaznice su u prodaji putem sistema Eventim.hr i Ulaznice.hr. Cijena im se kreće od 26 eura na više i njihov broj je limitiran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:32