StoryEditor
GORNJA STUBICA

LJETNO OSVJEŽENJE U DVORCU ORŠIĆ Detour, Kerekesh teatar, domaći blues, Exit teatar, Nina Kraljić, okusi Gupčeva kraja...

 
 press

Ljeto nam je  pred vratima i već mnogi pomišljaju kako da pobjegnu od gradske žege. Zagrepčanima je rješenje nadomak ruke, odmah iza Medvednice, u prekrasnom atriju dvorca Oršić u Gornjoj Stubici, gdje se nudi bogati glazbeno kazališni program začinjen pravim domaćim delicijama, koje možete povezati sa izletima u prirodu ili kupanjem.

Manifestacija Ljeto u dvorcu Oršić traje od 15. lipnja do 17. srpnja 2018. i  održavati će se u osam termina. Barokno zdanje idealan je prostor za uživanje u toplim ljetnim večerima, u kojima posjetitelje očekuju glazbeni nastupi, Međunarodni festival tamburice i folklora, kazališne predstave pa i večer posvećena bluesu.

Festival sadržajnom raznolikošću i kvalitetom programa zaigurno je pravo kulturno i gastro osvježenje, te pruža odličnu kombinaciju spajanja dnevnog izleta sa gastro delicijama Gupčevog kraja i raznovrsnim kulturnim programom.

 

Ljeto u dvorcu Oršić 2018.

 

15.6.   (petak)

21:00  KONCERT GRUPE DETOUR - sve popularniji i nagrađivaniji Detour otvoriti će prvu večer Ljeta u Dvorcu Oršić

 

17.6.   (nedjelja)

21:00  KEREKESH TEATAR - 'OĆEŠ NEĆEŠ, DOKTOR'

 

23.6.   (subota)

21:00  BLUES NIGHT BY 'NOTHING TOULOUSE' (Krešo Oremuš - usna harmonika, Eduard Jimmy Matešić - gitara i vokal, Robert Vnuk - gitara i vokal)

Najveći majstori bluesa i country glazbe iz ovih krajeva odvest će nas na putovanje u svijet američkog folka i bluesa.

 

XI. MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA I TAMBURE (29. – 30.6.2018.) centralni je događaj manifestacije Ljeto u Dvorcu Oršić koji okuplja sudionike iz nekoliko europskih zemalja, te odličnu ponudu domaćih zagorskih specijaliteta i proizvoda stubičkih OPG-ova.

29.6.2018. od 20:00  MEĐUNARODNI FESTIVAL TAMBURE – ulaz slobodan

 

30.6.   (subota)

Od 18:00 OKUSI GUPČEVOG KRAJA – posjetitelji će moći kušati razne delicije Gupčevog kraja stubičkih  OPG-ova i ugostitelja.

20:00  MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA na terasi Muzeja seljačkih buna Gornja Stubica svake godine privuče sve više sudionika iz europskih zemalja, a i sve više posjetitelja, nudeći sve etno čari svojih zemalja, a posebnost je da i mnogi znaju zapjevati i zagorske popevke ili pjesme iz nekih drugih zemalja.

Festival se ove godine održava po jedanaesti puta, iza sebe ima dugačku tradiciju kao jedini međunarodni festival folklora u Krapinsko – zagorskoj županiji, na kojem su tijekom proteklih deset godina nastupila društva iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije, Slovačke, Španjolske, Francuske, Poljske te mnoga društva nacionalnih manjina iz Hrvatske, koja njeguju tradiciju folklora, odnosno pjesama, plesova i narodnih nošnji kraja iz kojega dolaze.

Ove godine nastupit će društva iz Poljske i Slovenije te češka i poljska nacionalna manjina koja kroz folklor djeluje u Hrvatskoj.

Kroz večer folklora, publika se ima prilike upoznati s različitostima u običajima susjednih zemalja, uživati u amaterskom folkloru, pjesmama i plesovima te šarenilu nošnji. Svake godine gostuju društva iz drugih zemalja, s kojima njegujemo dugogodišnju tradiciju prijateljstva i međusobnih posjeta ili smo tek postali prijatelji. Uz odličan program posjetiteljima festivala nudi se cjelodnevni boravak, gdje mogu posjetiti toplice i turističke destinacije Gupčevoga kraja te se upoznati s našom bogatom kulturom i poviješću, kao i prirodnim ljepotama.

 

1.7.     (nedjelja)

21:00 KONCERT NINE KRALJIĆ - prekrasan vokal pobjednice prve sezone The Voice-a, u čarobnom ambijentu Dvorca Oršić

 

7.7.     (subota)

21:00  TEATAR EXIT: 'PLUĆA' (Amar Bukvić i Jadranka Đokić)

17.7.   (utorak)

21:00  ETHNO CROATIA – ulaz slobodan

Ethno Croatia je projekt Hrvatske glazbene mladeži koja okuplja mlade glazbenike cijeloga svijeta koji se druže i jedni od drugih uče o glazbi iz zemalja iz kojih dolaze. Do sada su na Ethno Croatia sudjelovali mladi glazbenici od Belgije, Danske, Hrvatske, Švedske, Estonije, Zimbabvea, Španjolske, Finske, Jordana, Čilea do Engleske.

 

Cijena ulaznice za svako događanje u pretprodaji je 40 kn, a na dan događanja 50 kn, osim za Festival tambure i folklora i Ethno Croatia - ulaz slobodan.

U slučaju kiše program se seli u Dom kulture Donja Stubica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 12:39