KONCERT U MOČVARI

Ljubitelji mračnijeg zvuka 80-ih čekaju ih s nestrpljenjem: Turski bend She Past Away stiže u Zagreb

She Past Away

 PROMO
Mračna estetika ovog post punk & darkwave benda je, kako kažu sami članovi, pod snažnim utjecajem erotskih horor filmova

She Past Away vraćaju se u Zagreb nakon malo više od tri godine. Nedvojbeni junaci ljubitelja mračnijeg zvuka 80-ih stižu u Močvaru u petak, 19. svibnja.

Ovaj turski post punk & darkwave bend nastao je 2006. u Bursi. Osnivači su mu Volkan Caner (vokal i gitara) i Idris Akbulut (bas). Prvi EP “Kasvetli” izdali su 2010. u suradnji s Dorukum Öztürkcanom, poznatom po nadimku Süpermatik. Svoj prvi album “Belirdi Gece” objavili su u atenskoj izdavačkoj kući Fabrika Records, s kojom se zagrebačka publika mogla upoznati kroz radove grupa kao što su Lebanon Hanover i Selofan.

Tri godine kasnije basist napušta bend, a spomenuti producent Süpermatik pridružuje se na klavijaturama. Uslijedili su albumi “Narin Yalnızlık” (2015.) i “Disko Anksiyete” (2019.) te album s remixima “X” (2020.). Zadnje službeno izdanje benda je singl “Excess”, koji su izdali sa sve popularnijim francuskim synthwave šmekerom koji se krije imena Perturbator.

Svoj zvuk She Past Away duguje klasicima kao što su The Sisters of Mercy, Asylum Party, Death in June, DAF, Siouxsie and the Banshees te Clan of Xymox, koji će također uskoro posjetiti Zagreb. Mračna estetika benda je, kako kažu sami članovi, pod snažnim utjecajem erotskih horor filmova.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 22 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu. Na ulazu će, ako ih ostane, stajati 25 eura, a iz organizacije poručuju da je interes za koncert velik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:34