JAZZ U PETOM KUPEU

​Locco Motion Session: Mjesto susreta glazbenih sladokusaca i vrhunskih domaćih instrumentalista

Locco Motion Session

 /Press
Svakog drugog utorka okupljaju se glazbenici s jazz i improvizacijske scene

Locco Motion Session postao je mjesto susreta glazbenih sladokusaca i vrhunskih domaćih instrumentalista. Svakog drugog utorka u Petom Kupeu okupljaju se sjajni domaći glazbenici s jazz i improvizacijske scene. I predstojeće izdanje ovog utorka, 4. travnja ima znalačku postavu - Leo Beslać (bas), Josip Šustić (gitara), Luka Čapeta (fx) i Šimun Matišić (bubnjevi).

Iako svira nekoliko instrumenata, Leo Beslać prezire kovanicu "multiinstrumentalist". Pored trenutno aktivnih autorskih sastava, redovito surađuje s grupama CRIO, Mangroove, Mimika Orchestra i Nemeček, a brojanje jednokratnih angažmana radije prepušta vlastitom notesu.

Gitarist Josip Šustić, porijeklom iz Trogira, već u predškolskoj dobi pokazuje veliko zanimanje za glazbu. Nije isključivo ograničen na klasičnu glazbu, aktivno se bavi i etno zvukom te svira u alternativnim rock i jazz sastavima. Također, bavi se i autorskom glazbom za sastave On i Skotni vrag.

image

Leo Beslać

/Dejan Štifanić
image

Josip Šustić

/Press

Luka Čapeta je gitarist i producent elektroničke glazbe, uvijek u potrazi za novim zvukom i estetikom. Od jazza do elektronike, noise i rock glazbe pa sve do etna i pop glazbe, pronalazi se u raznim glazbenim stilovima i pristupima te suradnjama s vrhunskim profesionalnim i amaterskim glazbenicima i glazbenicama, konceptima i suradnjama.

Šimun Matišić imao je prvi nastup sa samo četiri godine kada je svirao bubnjeve u kvartetu Branka Kralja. Ovaj talentirani mladić je kasnije usavršio klavir i udaraljke, a poznat je i kao vrsni vibrafonist. U brojnim suradnjama autor je nekoliko albuma i skladbi, a među raznim nagradama ističu se Porini za najbolji album godine, jazz album i jazz skladbu.

Ulaznice po cijeni od samo 4 eura dostupne su putem poveznice: www.entrio.hr/event/locco-motion-session-8-13915

image

Luka Čapeta

Bernarda Murn/Bernarda Murn
image

Šimun Matišić

/Press
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2023 13:07