PORIN ZA ŽIVOTNO DJELO

Massimova supruga Eni: ‘Uz svu tugu danas je najjači osjećaj u meni - ponos, hvala vam‘

 /Filip Bušić
U zagrebačkom HNK, gdje se javnost i oprostila od njega na komemoraciji prije samo pola godine, još jednom mu je iskazana zaslužena počast.

Simbolički, na Massimov rođendan, Nikša Bratoš danas je supruzi Massima Savića, Eni Kondić, uručio nagradu Porin za životno djelo. U zagrebačkom HNK, gdje se javnost i oprostila od njega na komemoraciji prije samo pola godine, još jednom mu je iskazana zaslužena počast.

"Primiti nagradu za životno djelo trebao bi biti jedan od najsretnijih trenutaka u životu. Nažalost ovaj Porin za životno djelo stiže u krivo vrijeme i primaju ga krive ruke. Da je došao za nekih dvadeset godina i da su ga primile Massimove ruke tada bi zasigurno to bio jedan od najsretnijih trenutaka u njegovom i mom životu. I znam da bi nedugo nakon toga Massimo opet pokazao zašto ga toliko zaslužuje. No, život se nekad grubo i gorko poigra sa nama pa sreća i tuga zamjene mjesta. Uz svu tu tugu, ipak, danas je najjači osjećaj u meni - ponos, hvala vam." - emotivna je bila Massimova supruga Eni Kondić.

image
Filip Bušić

Osjećaje je teško skrivao i njegov suradnik i prijatelj - Nikša Bratoš:

"Massimo. Sve što je on bio treba pisati velikim početnim slovom - Gospodin, Umjetnik, Čovjek, Profesionalac, Prijatelj...

Sazdan od emocija, strasti, talenta i entuzijazma. Stup dostojanstva naše profesije, uvijek s visokim estetskim kriterijima, cijenjen i od struke i od publike. Na koncu, čovjek odlazi štovan onoliko koliko je u životu dao, i kakav je trag ostavio. Massimo, Gospodin i u načinu na koji je otišao. Ovaj Porin je samo naš zajednički naklon njemu - rekao je Nikša.

Uz člana Upravnog odbora Porina Nikšu Bratoša ovom svečanom činu prisustvovali su i glavna tajnica Porina Ivana Martinac, član Upravnog odbora Porina Tomislav Štengl, direktor Aquarius recordsa Boris Horvat i Predsjednik Upravnog odbora Porina Frano Đurović.

image
/Filip Bušić

Glavna tajnica Porina Ivana Martinac zahvalila se Massimovoj obitelji, ali i Massimu kojeg s nagradom Porin veže duga povijest.

"Dodjela ovog Porina je posebno teška svima u Upravom odboru i organizaciji Porina. Massimo nije bio samo veliki umjetnik, bio je prvenstveno velik čovjek. Oduvijek je volio i cijenio Porin i bila je posebna radost gledati u kojim će sve kategorijama biti nominiran, a nakon toga i koliko će Porina osvojiti. I ono što najviše govori o njemu, njegovim Porinima su se iskreno veselili i kolege koji su bili nominirani s njim, iako je to značilo da ih oni ne osvajaju. Toliko je bio velik čovjek i toliki je respekt imao od kolega koje je i sam na sve moguće načine uvijek podržavao i respektirao. Hvala ti Massimo za sve!" - završila je Ivana Martinac.

image
/Filip Bušić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:15