BJELOVARSKO KULTURNO LJETO

Mate Škugor i Aleksandar Dragaš predstavljaju svoje knjige, Glazba za žedno uho i Pjesme u doba korone

Aleksandar Dragaš

 Nera Simic/Cropix
Dragaševa knjiga sastavljena od osobnih zapisa otkriva autorova razmišljanja o životu i golemo glazbeno znanje

U sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta u četvrtak 20. srpnja glazbeni promotor Mate Škugor i glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš predstavljaju svoje knjige "Glazba za žedno uho " i "Pjesme u doba korone".

Dragaševa knjiga "Pjesme u doba korone" zbirka je njegovih kolumni iz Jutarnjeg lista, svojevrsni soundtrack pandemije koji čini više od 40 stilski različitih pjesama i izvođača koji su autoru pomogli živjeti u doba korone. Knjiga sastavljena od osobnih zapisa otkriva autorova razmišljanja o životu i golemo glazbeno znanje, a za kraj ostavlja 24 pjesme za 24 sata Sudnjeg dana.

"Glazba za žedno uho" Škugorova je ispovijest o odrastanju u rodnom Šibeniku, stasanju u Zagrebu i albumima koji su ostavili traga u njegovu životu. Autorova priča otkriva kako su ljubav i strast prema glazbi prerasli u ozbiljan posao, donosi zgode iza scene i razotkriva odnos društva prema glazbi i kulturi općenito.

Knjiga je ispunjena fotografijama autentičnih materijala poput kazeta čije je omote Škugor iscrtavao krajem osamdesetih i najranijih plakata za slušaonice.

Bjelovarsko kulturno ljeto 2023. čini niz izložbi, koncerata, književnih večeri, radionica te igraonica za djecu te sadržaja povezanih s baštinom.

image

Bjelovarsko kulturno ljeto 2023.

/Press
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:27