KONCERT U LISINSKOM

Međunarodne operne zvijezde Krešimir Stražanac i Evelin Novak napokon pred domaćom publikom

 Bernhard Hansky/ Patrick Vogel /

Iščekivan zagrebački koncert hrvatskih slavuja Krešimira Stražanca i Evelin Novak, uz pratnju istaknutog orguljaša Višeslava Jaklina i gostovanja varaždinskog ansambla Nonet Donum, održat će se u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u subotu 28. siječnja s početkom u 19.30 sati.

Unatoč mladim godinama bas-bariton Krešimir Stražanac i sopranistica Evelin Novak odavno su poznata imena među glazbenim znalcima, a gradeći uspješno međunarodne karijere, nakon studija kod primadone Dunje Vejzović u Stuttgartu, postali su cijenjeni i sve traženiji profesionalni pjevači.

Međimurka anđeoskog glasa Evelin Novak, koju odlikuju snažni i zreli nastupi praćeni vrhunskom interpretacijom, od 2010. je solistica njemačke državne opere Unter den Linden u Berlinu, gdje je debitirala kao Euridika u opereti Orfej u podzemlju. Od tada niže zapažene uloge, poput Mozartove Pamine, Puccinijeve Musette, Straussove Caramello, a nedavno je u berlinskoj Staatsoper naslovnom ulogom u operi Traviata izazvala ovacije publike i hvalospjeve kritike.

Jednako je karizmatična i glazbena osobnost Slavonca Krešimira Stražanca, od 2008. stalnog solista u Operi u Zürichu, gdje je nastupao uz najveće pjevače današnjice te ostvario hvaljene uloge, kao Puccinijev Ping u Turandotu, Straussov Harlekin u Arijadni, Don Fernando u Beethovenovu Fideliju, Morales u Carmen Georgesa Bizeta, princ Yamadori u Puccinijevoj Madam Butterfly... Osvajač mnogih prestižnih nagrada, na 'glazbenom se nebu' istaknuo plemenitim tonom glasa, iznimnom pjevačkom inteligencijom te istančanim osjećajem za stilska obilježja raznih glazbenih razdoblja i raznorodnih djela.

"Iznimno smo uzbuđeni što ćemo se Evelin Novak i ja u ciklusu Heferer ovu subotu u Lisinskom predstaviti u ponešto netipičnom programu u kojem ćemo izvesti sve redom najsjajnije perle iz operne i oratorijske literature, od Johanna Sebastiana Bacha i Gioachina Rossinija preko Vincenza Bellinija do Giuseppea Verdija. Evelin i ja karijere uglavnom gradimo na pozornicama u inozemstvu pa nas raduje da ćemo s našim kolegom Višeslavom Jaklinom na orguljama u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog nakon dulje pauze, ponovno nastupiti pred domaćom publikom", najavio je koncert Krešimir Stražanac.

Ulaznice za koncert mogu se, po cijeni od 50 i 70 kuna, kupiti na blagajni koncertne dvorane Vatroslav Lisinski ili putem weba na ulaznice.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:04