DOBRI GENI

Mick Jagger: On je čudo. Jednako skače s 20 i 80 godina. Evo u čemu je tajna

Ron Wood, Mick Jagger i Keith Richards

 Henning Kaiser/Dpa Picture-alliance Via Afp
Jagger ima dobre gene, a u djetinjstvu je imao dobre navike. Ali ne stare svi Stonesi kao on. Keith Richards pati od artritisa

Micka su Jaggera u njegovim dvadesetima, početkom 1960-ih, znali upitati – gdje sebe vidi za tridesetak godina. U to se doba pedeset smatralo nemogućim dobom za rock pozornicu.

Dvadeset godina kasnije, gotovo duplo stariji, Jagger je jednako energično skakao na bini.

Idućeg srpnja Jagger će biti osamdesetogodišnjak. I dalje u odličnoj formi, gotovo s jednakom energijom. Jednako žilav i mršav, čovjek je kojem je samo lice ostarjelo.

Ne stare svi Stonesi kao Mick Jagger. Keith Richards koji godinama izgleda loše sad pati i od artritisa.

Charlie Watts umro je 2021. s osamdeset.

Ronnie Wood, „beba“ je među Stonesima, tek mu je 76 godina.

Mick Jagger ima dobre gene, a u djetinjstvu je imao i dobre navike.

Otac mu je bio učitelj gimnastike koji je inzistirao da Mick i njegov mlađi brat slijede strogi režim sporta i tjelovježbe.

Iste je navike držao i u desetljeća kad je njegovo ime bilo sinonim za neuredan život i ludi tempo. Iza pozornice je radio sklekove i trčao. Za to su ga vrijeme mnogi zamišljali u orgijama, kojegdje, a njemu je to odgovaralo, to je i poticao jer je znao da će time privući publiku.

Uvijek je bio nervozan zbog droga, više mu je pasalo družiti se s utjecajnima i „visokim“ društvom.

Slučaj je htio, prvi put kad je probao LSD, da je 18 policajaca ušlo na vrata, uslijedilo je poznato suđenje zbog narkotika, nakratko je vidio i unutrašnjost zatvora Brixton.

Posljednje od osmero djece koje ima s pet žena dobio je kada su mu bile 73 godine. Jager je, ocjenjuje Daily Mail, jednako showman koliko i pjevač, ali nitko ga nije uspio uspješno kopirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:22