NASTAO U JEDNOM DANU

Miki Solus ima novi album: ‘Najbolji su pjevači bez sluha‘ snimljen je u minimalnom akustičnom aranžmanu

Miki Solus

"Tekstovi pjesama su blesavi, teme su bedaste, a za glazbu će zlobnici opet reći: ‘Sve su ti pjesme iste‘", rekao je

Miki Solus predstavlja novi album zanimljivog naziva „Najbolji su pjevači bez sluha“, a uz njega i novi spot za pjesmu „U makedonskom restoranu“.

U novom spotu su na zanimljiv način prikazani neki kultni likovi iz makedonske povijesti poput Aleksandra Velikog i Toše Proeskog, a u spotu se našao i lik legendarnog gitarista Vlatka Stefanovskog.

"Najbolji su pjevači bez sluha“ sadrži 11 pjesama i snimljen je u jednom danu, u minimalnom akustičnom aranžmanu (ukulele, bubanj, bas, uz poneku gitaru ili klavir), a naziv mu savršeno pristaje zbog fenomenalnih vokalnih dionica koje se nalaze na njemu. Sve pjesme je snimio, miksao i masterirao Silvio Pasarić u SIPA studiju, a spot za pjesmu „U makedonskom restoranu“ snimio je i montirao Doringo.

image

Omot albuma "Najbolji su pjevači bez sluha"

Na albumu su svirali i aranžmane slagali neumorni Frane Visković (bas) i Ivan Strahija (bubanj), a njima su na nekim pjesmama pripomogli Diana Čerenšek (flauta) i Rene Rehak (truba) te sveprisutni bog studija Silvio Pasarić. Za likovno oblikovanje albuma zaslužan je Izar Lunaček, ljubljanski slikar, filozof i ilustrator.

- Tekstovi pjesama su blesavi, teme su bedaste, a za glazbu će zlobnici opet reći: ‘Sve su ti pjesme iste‘. Ovo nije album za ljude koji prate trendove, koji vole kada izvođači zvuče ‘svjetski, a naše‘; ovo nisu pjesme za ljubitelje vrhunske produkcije i zapadne rock estetike, a ponajviše ovo nije album za poklonike tehničke izvedbe, ugodnih vokala i bogatih aranžmana. Svi ostali možda bi mogli uživati u ovom albumu - rekao je Miki Solus.

Cijeli album slušajte na svim digitalnim platformama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 13:40