Hugo de Ana i Repušić

Milanska Scala i HNK Zagreb s istim opernim redateljem slave Valentinovo: čeka nas bombastična ‘Traviata‘

Premijera opere Giuseppe Verdi Traviata..
 

 Biljana Blivajs/Cropix
Dok Scala najavljuje novu streaming platformu, Zagreb priprema ekskluzivni niz ove opere

Teatro alla Scala 14. veljače pokreće novu streaming platformu s izvedbom Verdijeve opere "I Vespri Siciliani" pod ravnanjem Fabija Luisija i u režiji Huga de Ane u kojoj pjevaju Marina Rebeka, Piero Pretti, Luca Michieletti i Dmitry Beloselskiy.

LaScala.tv bit će nova platforma na kojoj će publika moći vidjeti predstave iz prošlosti teatra i omogućit će globalnoj publici da se upozna s radom čuvene operne kuće. Na platformi će se prikazivati ​​opere, baleti i koncerti iz sezone, a snimat će ih devet kamera. Više detalja o novoj platformi bit će objavljeno 9. veljače. U međuvremenu, HNK Zagreb priprema 14. veljače Valentinovo s istim redateljem s kojim novu streaming platformu i Valentinovo slavi La Scala (iz koje je došao i novi šef dirigent zagrebačke opere Pier Giorgio Morandi).

image


Premijera Puccinijeve opere Lastavica pod ravnanjem maestra Lorenza Passerinija. Režiju, scenografiju i kostimografiju potpisuje Hugo de Ana.

Marko Todorov/Cropix
image


Filip Filipović

Vedran Peteh/Cropix

Naime, riječ je o redatelju Hugu di Ani i njegovoj bombastičnoj zagrebačkoj "Traviati" gdje je Hugo de Ana redatelj, kostimograf i scenograf, a koja će u veljači imati ekskluzivni niz izvedbi, svakom će ravnati međunarodno afirmirani maestro Ivan Repušić.

- U ‘Traviati‘ će u novom nizu izvedbi debitirati Filip Filipović kao Alfredo i Marija Kuhar Šoša kao Violetta, uz prvaka Ljubomira Puškarića kao Germonta. Na Valetinovo dolaze gosti Nina Minasyan (Violetta) Liparit Avetisyan (Alfredo) i George Petean (Germont) - najavljuje intendantica HNK Zagreb Iva Hraste Sočo. "Traviata" s Ivanom Repušićem i mladim snagama te gostima u veljači igra pet puta. Tko kupi dvije karte za prvu i drugu kategoriju ulaznica 14. veljače, dobit će dar iznenađenja od kazališta.

image

Marija Kuhar Šoša

Marko Todorov/Cropix
image

Ivan Repušić

Iz HNK Zagreb podsjećaju da u posljednjih 20 godina domaći sopran, iz zagrebačkog ansambla, nije debitirao u ulozi Violette.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:56