ODLAZAK VELIKANA

Ministrica Obuljen Koržinek: ‘Generacije će pamtiti Massimov jedinstveni glas‘

Massimo Savić

 Livio Andrijić/Cropix
Izraze sućuti Obuljen Koržinek uputila se u ime Vlade RH, Ministarstva kulture i medija i svoje osobno

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uputila je u petak sućut obitelji glazbenika Massima Savića, koji će umro danas u Zagrebu, ističući da je generacije slušatelja pamtiti Massimov jedinstveni glas i njegov svestrani umjetnički talenat.

Izraze sućuti Obuljen Koržinek uputila se u ime Vlade RH, Ministarstva kulture i medija i svoje osobno, u povodu, kako je priopćeno iz Ministarstva, "preranog odlaska jednog od najboljih hrvatskih glazbenika, svestranog pjevača Massima Savića".

"Generacije slušatelja pamtit će njegov jedinstveni glas kojim je oplemenio mnoge hitove i stvorio poseban, raznolik i iznimno bogat opus. Od njegovog sjajnog novovalnog Doriana Graya, grupe čiji je bio frontmen i s kojim je zasjao na tadašnjoj hrvatskoj pop-rock sceni do današnjih dana bio je i ostao uvijek svoj i poseban. Albumi „Sjaj u tami“ i „Za tvoje oči“ ostaju zapisani velikim slovima u nacionalnoj rock-antologiji, a pojedine pjesme ni danas ne silaze s radijskih lista", navela je ministrica kulture i medija.

Svestrani umjetnički talent, dodala je, Massima je vodio kroz razne vrste glazbe, a u svakom se žanru odlično snalazio, od art popa i rocka do popularnijih ‘dance’ ritmova, da bi od početka novog milenija s albumom „Vještina”, krenuo u vjerojatno najintenzivniji dio svoje karijere .

Od tog trenutka više nije silazio s vrhova hrvatske pop-rock glazbe, a hitovi poput „Zar više nema nas“, ili „Iz jednog pogleda" koji je dosegnuo više od 15 milijuna pregleda na YouTubeu, a posebno „Mali krug velikih ljudi“, veličanstvena su svjedočanstva njegovog osebujnog glasa i umjetničke interpretacije. Stoga je zasluženo godinama odnosio nagradu Porin za najbolje vokalne izvedbe, istaknula je Obuljen Koržinel.

Svu raskoš njegovog bogatog opusa, publika je mogla doživjeti na svojevrsnoj koncertnoj 40. obljetnici karijere u zagrebačkoj Areni početkom studenog ove godine te tako u pamćenju zauvijek sačuvati njegov posljednji veliki koncert i njegove vrhunske interpretacije, dodala je.

"Massimo Savić je doista pripadao „malom krugu velikih ljudi“ i zato će ga se kolege glazbenici sjećati kao divnog suradnika i prijatelja, a generacije mladih pjevača koji su svoje prve nastupe na sceni imali u pjevačkim showovima, s tugom će se sjećati njegove zdušne mentorske potpore i pomoći.

Sjećam se večeras nekih naših susreta i razgovora, njegove skromnosti, posvećenosti glazbi i želji da uvijek novom pjesmom nadmaši ono što je do tad napravio. Teško mi je vjerovati da je tom iznimnom umjetničkom duhu i putu došao kraj tako naglo i prerano“, naglasila je u izrazima sućuti Obuljen Koržinek.

Pjevač Massimo Savić umro je u Zagrebu u 61. godini života, objavila je u petak na Massimovim službenim Facebook stranicama njegova obitelj, supruga i kći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:14