DILJEM LIJEPE NAŠE

Mlade snage domaće glazbene scene na drugoj, još veselijoj Rock&Off ljetnoj karavani

Eric

 Davor Pongracic/CROPIX
Eric, Fran Vasilić, Miriiam i Šiza nastupaju u Virovitici, Đakovu, Samoboru, Ozlju, Kninu i Šibeniku te na dva filmska festivala

Nakon prošlogodišnje uspješne prve Rock&Off turneje, ovogodišnja se nastavlja na pozornicama gradova diljem Hrvatske, na koje dovodi izvođače nominirane u kategoriji Veliki prasak godine četvrte nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off. Eric, Fran Vasilić, Miriiam i Šiza imat će priliku predstaviti svoju glazbu u Virovitici, Đakovu, Samoboru, Ozlju, Kninu i Šibeniku te na Motovun Film Festivalu i Liburnia Film Festivalu. Rock&Off turneja počinje za nešto manje od mjesec dana, 24. lipnja, a trajat će sve do 20. kolovoza 2022. godine.

Nažalost, mladi i talentirani glazbenik Milošev, koji je također ove godine bio među nominiranima u kategoriji Veliki prasak, neće moći ići na turneju.

- Prvo i osnovno, hvala Rock&Off-u na pozivu da sudjelujem na ovogodišnjoj ljetnoj turneji i svaka čast na organizaciji iste. Odlučio sam da neću biti dio te priče zato što je logistički teško izvesti moje pjesme bez gostujućih vokala, a i zato što tih istih mojih pjesama ima jedva nešto više od pola sata, a nisam ljubitelj setova koji su puni 'covera' da bi se ispunila satnica. Polako krećemo raditi na novim materijalima, pa kad izađe i drugi album - razmišljat ću o tome kako da to sve predstavim i uživo. Želim svima ovo ljeto dobru svirku i zabavu, a možda se i vidimo na nekom od koncerata - rekao je Milošev.

Eric i Fran Vasilić nastupima otvaraju Rock&Off turneju u Virovitici 24. lipnja u klubu Horn Pub, a dan kasnije će u Đakovu u rock klubu King nastupiti Fran Vasilić.

Miriiam, Fran Vasilić i Eric koncerte su pripremili za Samobor 8. srpnja u sklopu manifestacije Ljeto u Samoboru, a 9. srpnja Šiza će nastupiti u Ozlju u sklopu programa Dnevni boravak na Kupi.

Eric će 15. srpnja nastupiti u šibenskom klubu Azimut, a Miriiam i Šiza 16. srpnja sviraju u kultnom A3 klubu u Kninu. Krajem srpnja, Miriiam će se predstaviti i na pozornici Motovun Film Festivala, a Šiza će zaključiti Rock&Off turneju koncertom 20. kolovoza na Liburnia Film Festivalu , koji ove godine slavi 20 godina postojanja.

- Zaista nam je zadovoljstvo što možemo najaviti drugu Rock&Off turneju koja će obići gradove u kojima rock&off glazba nije dovoljno zastupljena, ali koji imaju jake baze klubova ili događanja koji takvu glazbu podupiru godinama. Također nam je drago što će navedeni izvođači otići u neke od gradova koje inače ne bi imali prilike posjetiti. Zahvaljujemo Ministarstvu kulture i medija RH koje nas podržava od početka, našem glavnom sponzoru Iskonu te svim klubovima i organizatorima koji će nas ugostiti - poručili su iz organizacije Rock&Off-a.

- Gradovi poput Đakova, Knina i Ozlja prošle godine dokazali su da interes za ovakvim glazbenim novitetima ne živi samo u velikim sredinama. Sad se poznajemo, pa sa sigurnošću možemo reći da će druga Rock&Off ljetna karavana biti još veselija i mnogobrojnija. Uz odlične izvođače, ponekad i zanimljive kombinacije istih, publika na turneji može ponovno očekivati Iskonove glazbene poklone i zagarantirane dodatne trenutke zabave - dodaju iz Iskona.

Za pokroviteljstvo ove turneje zaslužni su Ministarstvo kulture i medija RH, glavni sponzor Rock&Off-a Iskon, pokretač nagrade Hrvatsko društvo skladatelja te organizator Unison - Hrvatski glazbeni savez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2023 17:24