Start me up

Mrdanje kukovima i drčni pokreti tijela... Mick Jagger? Ne žuti pas robot

Rolling Stones i roboti

Boston Dynamics i njihovi psi roboti, u suradnji sa slavnim bendom snimili su spot povodom 40-te obljetnice albuma ‘Tattoo You‘

U ljubičastoj pripijenoj majici na V izrez, i bijeloj trenirci, nevjerojatne fizičke spreme, Mick Jagger pjeva: "If you start me up/If you start me up I'll never stop/You can start me up/You can start me up I'll never stop/I've been running hot/You got me ticking going to blow my top/If you start me up". Drčno gleda prema snimatelju, pokrete svojeg tijela savršeno kontrolira. Tik do njega žuti je robot, koji izvodi jednake pokrete do u tančine. I da nema Jaggera na drugoj slici, ne bi bilo teško zaključiti o komu je riječ, koga imitira. Čini se i pomalo zastrašujuće, koliko nalikuju u pokretu, čak i mrda kukovima, no robot, doduše, ne može ponoviti Jaggerov izraz lica.

Članovi benda Rolling Stones snimili su uz pomoć Boston Dynamic, nakon punih četiri desetljeća, ponovno spot "Start Me Up", no ovaj put koristeći pse robote koje je proizvela ova tehnološka kompanija. Tribute, kako bi se proslavila četrdeseta obljetnica benda, i albuma "Tattoo You" uključila je i video iz 1981. godine, u kojemu roboti u potpunosti imitiraju istu mimiku članova benda, uključujući i plesne pokrete Micka Jaggera. Ovo je prvi puta, poručili su iz Boston Dynamicsa, da su koristili tehnologiju da bi obnovili muzički video.

Inače su Rolling Stones povodom četrdesete obljetnice albuma Tattoo You, zajedno s devet prethodno neobjavljenih pjesama, među kojima su "Living in the Heart of Love" i naslovnica "Troubles a' Comin', a koji su bili na bonus disca, Lost & Found. Devet je pjesama naime bilo u originalu dok su snimali Tattoo You, no nedavno su nadopunjeni s vokalima i gitarom.

I ostali preslatki roboti do u tančine, imitiraju pokrete preostalih članova grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:45