VAŽAN 8. OŽUJKA

Na glazbeno-poetskoj večeri u Lisinskom Zrinka Posavec i gošće slavit će žensku snagu i borbenost

Lana Barić i Zrinka Posavec

 Samir Cerić Kovačević
Nastupit će glumice Lana Barić, Jelena Perčin, Sanja Milardović i Sandra Lončarić te pjesnikinje Sanja Baković i Monika Herceg

Iako osnaživanje žena ne traje samo jedan dan u mjesecu, u ožujku se posebno naglašavaju ženska snaga i borbenost. Stoga će glazbenica, pjevačica i pjesnikinja Zrinka Posavec povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, u Lisinskom u 20 sati održati glazbeno-poetsku večer kojom će na poseban način obilježiti ovaj velik i važan dan.

Osim etno pjesama koje su obilježile njezin rad, Zrinka Posavec izvest će i nove pjesme skladane upravo za ovu priliku. U koncertnom dijelu uz nju će nastupiti stalni glazbenici Kristina Bjelopavlović Cesar, Borna Šercar, Hrvoje Kralj, Mario Igrec i Ambrozije Puškarić, a kao glazbene gošće pridružit će im se klapa Cesarice i violončelistica Ella Radman.

- Dan žena obilježavam svake godine. Svim svojim prijateljicama čestitam taj dan, a volim primati i čestitke od prijatelja i suradnika. To je prilika da se sjetimo svih onih snažnih žena koje su kroz povijest bile jake silnice za ostvarivanje prava žena u svim područjima djelovanja - kaže Posavec.

image

Glazbeno-poetska večer u Lisinskom

PROMO

Za svoju posljednju zbirku pjesama "Maria Callas se baca u more" dobila je Nagradu Dragutin Tadijanović Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a kako sve više isprepliće glazbu i poeziju, Posavec je za ovu priliku združila inspirativne žene koje svojim djelovanjem također pokreću svoju okolinu. Tako će u poetskom djelu nastupiti glumice Lana Barić, ujedno i redateljica glazbeno-poetske večeri, Jelena Perčin, Sanja Milardović i Sandra Lončarić te pjesnikinje Sanja Baković i Monika Herceg, koje će predstaviti neke od najboljih ostvarenja recentne poetske scene ženskih glasova.

Program podržavaju Grad Zagreb i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog. Ulaznice po cijeni od 13 eura mogu se kupiti online preko sustava Ulaznice.hr i na blagajni dvorane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:48