SAXOFACTION u lisinskom

Na koncertu ‘Drago Jakovčević - 50 godina u ljubavi sa saksofonom‘ čut ćete i klasike poput ‘Kad mi dođeš ti‘ i ‘Ako te pitaju‘

Drago Jakovčević

 Lisinski
Bend je sastavljen od provjerenih glazbenika, a novi album svjedoči o visokim sviračkim standardima i muziciranju na tragu velikana jazza

U petak 30. rujna u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog održava se koncert " Saxofaction" Drago Jakovčević - 50 godina u ljubavi sa saksofonom.

Nakon desetogodišnjeg izbivanja iz diskografske aktivnosti, Drago Jakovčević snimio je novi nosač zvuka "Saxofaction", po uhodanom receptu isprobanom na prvom solo albumu. Prvi, "Najbolji D.J. (Drago Jakovčević) u Hrvatskoj/The Best D.J. In Croatia", objavljen je 2013., a nastao je po filozofiji tipičnog modernog one-man band produkta. Gotovo deset godina poslije, kako navode iz Lininskog, "pred nama je "Saxofaction", drugi Jakovčevićev album s istom osnovnom idejom miksa globalnih i domaćih uspješnica. Sada ih ima osam, no ono što suštinski mijenja sliku jest pravi bend sastavljen od provjerenih glazbenika, a oba njegova albuma govore o visokim sviračkim standardima i muziciranju na tragu velikana jazza".

Album sadrži osam vrhunskih obrada velikih hitova domaće i globalne scene u izvedbi vrhunskih muzičara. "Saxofaction" je kovanica-dosjetka za koju Siniša Škarica u popratnom tekstu izdanja kaže kako mu se čini svakako najprikladniji slobodan prijevod "saksofona u akciji", al‘ svakako nije ni slučajnost što na početku izdanja "Saxofaction" stoji ikonični "Satisfaction".

U nastavku slijede pravi svevremenski hitovi strane diskografije, no glazbenik se nije libio ni uhvatiti u koštac s domaćim klasicima poput Kad mi dođeš ti i Ako te pitaju koje će biti jako zanimljivo čuti u ovoj varijanti na koncertnoj promociji novog albuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:47