Alfi Kabiljo

Na koncertu i do sada neizvedeni mjuzikli koje je maestro napisao u posljednjih desetak godina

Alfi Kabiljo

 

 Biljana Gaurina/cropix
S ukupno 1357 izvedbi Alfi Kabiljo najizvođeniji glazbeni autor u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija

Alfi Kabiljo, ugledni hrvatski skladatelj, u subotu 26. ožujka i u ponedjeljak 28. ožujka proslavit će u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija svečanim koncertima "Alfi Kabiljo: Moji mjuzikli #2" 60. obljetnicu umjetničkog rada, 85. godinu života te 50. obljetnicu svog mjuzikla "Jalta, Jalta". Pandemija je i tu poremetila planove pa se veliki jubileji obilježavaju s malim zakašnjenjem.

Programom će ravnati maestro Dinko Appelt, a sudjeluju solisti Sandra Bagarić, Jasna Bilušić, Vlatka Burić Dujmović, Danijela Pintarić, Renata Sabljak, Vanda Winter, Ervin Baučić, Dražen Bratulić, Filip Hozjak, Đani Stipaničev, Adalbert Turner te orkestar i zbor kazališta Komedija. Tu je i baletni par Ana Hanić i Dejan Jakovljević, koji potpisuje koreografiju, a za redateljski koncept zadužena je Nina Kleflin.

Publiku očekuju Kabiljevi legendarni hitovi iz poznatih mjuzikala "Velika trka", "Dlakav život", "Crveni otok", "Jalta Jalta", "Ivan od leptira", "Car Franjo Josip u Zagrebu", "Kralj je gol" i "Tko pjeva zlo ne misli" koji su se, ističu u Komediji, potvrdili kao scenski hitovi na daskama njihova kazališta. Također, kao posebnu ekskluzivu koncert donosi uvid u neke nove, još neizvedene mjuzikle koje je maestro Kabiljo napisao u posljednjih desetak godina. Tako će publika dobiti posebnu priliku da čuje sjajne glazbene brojeve iz njegovih novih mjuzikla: "Madame Hamlet", "Krađa Mona Lise" i "Marilyn Monroe".

Treba napomenuti i da je s ukupno 1357 izvedbi Alfi Kabiljo najizvođeniji glazbeni autor u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija, a broj izvedbi njegovih djela dvostruko premašuje šestotinjak izvedbi djela druge dvojice najizvođenijih glazbenih autora - Emmericha Kálmána i Franza Lehára.

Začetnik zagrebačke škole mjuzikla, čija su djela tog žanra i najizvođenija u Hrvatskoj, ove je godine povodom pola stoljeća djela "Jalta, Jalta" ovjenčan i nagradom Jutarnjeg lista Zlatni Studio za životno djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:14