KLAVIRSKI DOŽIVLJAJ

NAJBOLJA HRVATSKA PIJANISTICA U SVIJETU Martina Filjak sa Zagrebačkom filharmonijom

 Cropix
Svjetski mediji ne štede pohvale nazivajući ju nevjerojatnom i fantastičnom

ZAGREB – Uz maestra Hansa Grafa, istaknutog austrijskog dirigenta sa međunarodnom koncertnom putovnicom, u petak 6. ožujka će u Lisinskom nastupiti trenutno najbolja i najpoznatija hrvatska pijanistica u svijetu Martina Filjak.

Svjetski mediji ne štede pohvale nazivajući ju nevjerojatnom i fantastičnom, a intenzivan koncertni raspored, broj održanih koncerata, kao i onaj prijeđenih avionskih milja, potvrđuju njen status u teško dostižnoj i malobrojnoj pijanističkoj eliti.

Na svom zagrebačkom koncertu u Lisinskom će sa Zagrebačkom filharmonijom izvesti Schumannov Klavirski koncert. U jednom od svojih brojnih intervjua izjavila je: „Schumann traži toliko emocija i energije da me nakon sviranja isprazne“. Ipak, očekuje se da će, iako s trenutnom adresom u Berlinu i New Yorku, pred svojom, zagrebačkom publikom, tu energiju i emocije dovesti na vrhunac.

Na početku večeri Hindemithova Koncertna glazba za gudački orekstar i limene puhače, a nakon toga Schumannov Klavirski koncert pa 3. simfonija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:29