INSPIRIRANI MASOVNIM UBOJICOM

NAJŽEŠĆI RADIKALI NAŠE (ROCK) GLAZBE Novi live zapisi Trobecovih krušnih peći s nabrijanim ritmovima, gitarom poput motorne pile i luđačkim vokalom

 YouTube

Sredinom 80-ih zagrebačke Trobecove krušne peći javnost su sablažnjavale duhom Metoda Trobeca koji je u peći spalio nekih 5-6 žena u Sloveniji.

Tadašnje studijske “ljubljanske” snimke u produkciji Boruta Činča iz Buldožera objavljene su tek 1992. godine na kazeti za Kekere Aquarium iz kojeg nastaje Močvara čiji je Kornel Šeper vodio i tim od 35 ljudi koji je restaurirao te studijske i live snimke (“Ta krvava prošlost”, DID Koper, 1987.) za dvostruki LP album “S mukom žvaču trubadurov vrat” (2013). Sada je Igor Banjanin objavio live zapise Trobeca, snimljene u splitskom klubu Kocka 2015. godine, nakon ponovnog okupljanja benda.

Kako u 80-ima, tako su i danas Trobeci s fuzijom manijakalno-neurotičnog jazz-funk-punka, nabrijanim ritmovima, gitarom poput motorne pile, luđačkim vokalom i bolesnim sax umecima ostali najžešći radikali naše (rock) glazbe i majstori grotesknih prikaza ljudske odvratnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:46