‘VRAĆAM SE ZAGREBE TEBI‘

Nakon 2 mjeseca priprema kreće glazbena rapsodija u plavom: Uskoro počinje koncertni spektakl, stižu tisuće ljudi!

Veliki ljetni koncert ‘Vraćam se, Zagrebe, tebi‘

 Zeljko Puhovski/CROPIX
Ovo je treća godina zaredom kako Jutarnji list i HNK organiziraju ljetni koncert ispred nacionalnog kazališta

Nakon više od dva mjeseca pomnih, dugotrajnih priprema, usklađivanja i napornih, ali veselih proba, u subotu navečer kreće glazbena rapsodija u plavom! Očekuje se da će veliki koncert ispred zagrebačkog HNK pod nazivom "Vraćam se, Zagrebe, tebi" privući tisuće gledatelja na Trg Republike Hrvatske.

Najljepše pjesme i bezvremenske hitove posvećene Zagrebu, u programu pripremljenom u suradnji s Jutarnjim listom, izvest će članovi ansambla Drame nacionalnog teatra - uz pomoć kolegica i kolega iz Opere - te glazbenici predvođeni autorima Nikšom Kušeljom te glazbenim producentom Antom Gelom. Ovo je treća godina zaredom kako Jutarnji list i HNK organiziraju ljetni koncert ispred nacionalnog kazališta - prvi pod nazivom "Arsenal ljetnih noći" 2021. bio je posvećen Arsenu Dediću, drugi pak, novom valu i 80-ima. Ove godine na repertoaru je Zagreb.

image

Ante Gelo

Zeljko Puhovski/CROPIX

Umjetnici ovim koncertom odaju počast velikim skladateljima, pjesnicima i aranžerima koji su opjevali grad kroz šansonu, pop i zabavnu glazbu, rock-operu, navijačke himne, mjuzikle... A ima toga mnogo, jer Zagreb je jedan od najopjevanijih gradova na svijetu. Zagrebačka plava boja moći će se vidjeti u detaljima, na pozornici i u publici.

Uz bend Ante Gele za mikrofon će stati Alma Prica, Goran Grgić, Slavko Juraga, Ksenija Marinković, Mirta Zečević, Ana Begić, Iva Mihalić, Ivana Boban, Jelena Perčin, Rok Juričić, Lovro Juraga, Igor Kovač, Ivan Colarić, Iva Jerković, Darija Augištan, Gita Hajdarhodžić, Gianni Gamulin, Filip Filipović, Nikša Kušelj, Lana Barić i Franjo Kuhar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:09