PROBOJ U SVIJET

NAKON ADELE - LOVELY QUINCES Splićanka Dunja Ercegović u završnom krugu nominacije za Europski nezavisni album godine

 Boris Kovačev/CROPIX
Nagrade IMPALA-e do sada su osvojili Adele, Björk, Arctic Monkees, Justice, The White Stripes...

ZAGREB - Hrvatska kantautorica Dunja Ercegović pod umjetničkim imenom Lovely Quinces našla se u završnom krugu nominacija za nagradu Europski nezavisni album godine u izboru IMPALE, udruženja nezavisnih izdavača i u krugu 19 nominiranih među kojima su ugledna svjetska imena poput Armina van Buurena i Josea Gonzaleza, priopćeno je u utorak iz promotorske agencije LAA.

Novi EP “Meet Me In Moscow, part one” splitske kantautorice Lovely Quinces, objavljen u lipnju prošle godine, sadrži ukupno pet pjesama, među kojima se posebno izdvaja pjesma "Tide". Novi EP je njezino prvo diskografsko izdanje nakon debija “No Room For Us” iz 2013. godine.

Lovely Quinces prepoznata je od strane publike koje prati nezavisnu scenu što potvrđuje i njezini nedavni europski nastupi s Giant Sandom, Thurston Moore Bandom, Morcheebom, Tame Impala i Kurtom Vileom, ali i predstavljanja na Waves Vienna i SXSW festivalima.

Na svoju 15. obljetnicu IMPALA-in Europski nezavisni album godine dolazi u posebnom izdanju. Sva izdanja objavile su mlade kuće prisutne na sceni puno kraće od 15 godina, koje podržavaju izniman talent i raznolikost svojih artista. Žiri IMPALA-e izabrat će krajem veljače najboljeg među 19 nominiranih i to izdanje naslijedit će prošlogodišnjeg pobjednika Caribouov album “Our Love”.

Nagrada Europski nezavisni album godine pokrenuta je 2011. Kako bi pokazala širinu i raznolikost nezavisnih talenata iz cijele Europe. Dosadašnji pobjednici su bili Efterklang, Adele, The xx, Guadalupe Plata i Caribou.

IMPALA je ustanovljena u travnju 2000. kako bi predstavljala nezavisne glazbene kompanije od kojih čak 99 posto u Europi čine male i srednje velike firme.

Nezavisni izdavači lideri su inovaciji i otkrivanju novih talenata, produciraju više od 80 posto izdanja i osiguravaju mnogo poslova u svom sektoru. IMPALA-in glavni zadatak je dati podršku njihovom rastu, vratiti vrijednost glazbenicima, promovirati glazbenu raznolikost, poboljšati njihov politički glas i općenito modernizirati percepciju glazbe. IMPALA ima i svoje glazbene nagrade.

Tijekom proteklih 15 godina dobivali su ih Caribou, The xx, Armin van Buuren, Adele, Björk, Arctic Monkees, Justice, The White Stripes, Royksopp i mnogi drugi, priopćila je agenija LAA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:40