KONCERT ZA PAMĆENJE

Nakon Carrerasa, Cetinski će pjevati i s Joseom Curom

Zagreb, 191209.U Areni Zagreb odrzan je humanitarni koncert naziva Korak u zivot u svrhu prikupljanja novca za skolovanje djece iz djecjih domova. Nastupili su Jose Carreras, Tony Cetinski i Celine Byrne.Na slici: Jose Carreras, Tony Cetinski.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markicevic / CROPIX
Za dva mjeseca izlazi prvi Tonyjev album s arijama i kanconama

ZAGREB - Jedan od naših najboljih glasova Tony Cetinski krajem travnja sudjelovat će u još jednom, drugom po redu Koncertu za pamćenje u zagrebačkoj Ciboni, a nastupit će uz još jednog slavnog tenora, Josea Curu, i našu sopranisticu Lidiju Horvat Dunjko.

Tony pjeva Puccinija

Podsjetimo, prvi Koncert za pamćenje održan je 2007., a tada je Tony pjevao uz bok tenoru Joseu Carrerasu i Michaelu Boltonu.

Drugi koncert, najavljen za 24. travnja, Tonyju će ujedno biti i dobra odskočna daska za najveći projekt u njegovoj karijeri, a to je album s klasičnim repertoarom. Koncert za pamćenje Tony će otvoriti arijom “E lucevan le stelle” iz Puccinijeve Tosce, jednom od najslavnijih tenorskih arija.

- Tonyjev album s klasičnim repertoarom imena ‘Da capo’ izlazi 1. lipnja. Na njemu će se naći neke od najpoznatijih svjetskih arija i kancona u Tonyjevoj izvedbi.

Ostvarenje snova

No, to ne znači nikakav oštar preokret u Tonyjevoj karijeri, već je taj album produkt njegovih snova. To dugo čuči u njemu, a s obzirom na to da ima mogućnosti ispuniti neke svoje glazbene ljubavi, došlo je vrijeme da to i učini. Album je gotov, a ovim koncertom on samo nastavlja uspješnu suradnju i koristi priliku za učenje od najboljih - ispričala je Tonyjeva supruga i menadžerica Ivana Nobilo Cetinski. Upravo će s Joseom Curom, koji je trenutačno na vrhuncu slave, Tony vidjeti koliki je njegov glazbeni doseg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 06:11