Zabava za vikend

Nakon paljenja Trnjanskih kresova na nasipu, u Močvari nastupaju Cura i dečko, Lepša brena i Revirgin

Trnjanski kresovi

 Damir Krajac/Cropix
Štandove će imati Mreže antifašistkinja Zagreba i druge aktivističke grupe, pjesme zborova...

Građani se ponovno okupljaju na nasipu gdje će i ove godine 7. svibnja upaliti Trnjanske kresove te zajednički proslaviti dan oslobođenja grada od fašističkog okupatora.

Nažalost, kako navode u pozivu, među ostalim "postoje građani koji i dalje svakodnevno svjedoče obezvrjeđivanju značaja tog dana i svega što je pobjeda nad fašizmom kasnije omogućila. I dalje im se pred očima povijest besramno falsificira, odnos prema etničkim manjinama i izbjeglicama je sve nehumaniji, a prava žena i LGBTIQ+ populacije kontinuirano se gaze. Širi se opća materijalna nesigurnost, povećava se nezaposlenost u sve nesigurnijim uvjetima rada".

Pozivaju ljude da im se pridruže na sedmim obnovljenim Trnjanskim kresovima na Savskom nasipu kod Mosta slobode i kluba Močvara/Pogona Jedinstvo, upravo na mjestu gdje su partizani 1945. ušli u grad. Želja im je pokazati da je Zagreb uvijek bio i ostat će nepokoreni grad.

image

Trnjanski kresovi

Damir Krajac/Cropix

Proslava na otvorenom trajat će od prijepodnevnih sati uz korisne i zabavne radionice za sve uzraste, prigodnu hranu i piće, štandove Mreže antifašistkinja Zagreba i ostale aktivističke grupe. pjesme zborova te mnoga iznenađenja; a dnevni program zaokružit će, kao i dosad, paljenje Trnjanskih kresova.

Nakon što na nasipu upale kresove sele se u Močvaru na jedanaesti Antifa night, s line-upom koji uključuje Revirgin, Neon Lies, Cura i Dečko, i posebne goste: Lepša Brena iz Novog Sada!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:31