Martina Filjak

Naša najpoznatija pijanistica svira sutra na festivalu kojem će ove jeseni postati intendantica

Martinu Filjak očekuje još i završetak Splitskog ljeta i koncert s proslavljenim basom međunarodne karijere Antom Jerkunicom

 Romano Grozić
U atriju Kneževa dvora nastupa s njemačkim violončelistom Eckartom Rungeom i hrvatskim saksofonistom i skladateljem Gordanom Tudorom

Nakon koncerta na Osorskim glazbenim večerima gdje je svirala minijature Dore Pejačević, Martina Filjak naša najpoznatija i danas najzaposlenija pijanistica, 12. kolovoza nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Bit će to njen zadnji dubrovački umjetnički nastup prije nego što u jesen preuzme funkciju intendantice najstarijeg hrvatskog festivala. U znatiželjnom očekivanju njezina programa, publika je i dalje želi slušati kao pijanisticu što ona zasigurno neće ni u budućnosti zanemariti.

Ovaj put u atriju Kneževa dvora umjetnica nastupa s njemačkim violončelistom Eckartom Rungeom i hrvatskim saksofonistom i skladateljem Gordanom Tudorom. Raspored koncerta razigran je, zanimljiv, pravi festivalski, a sastoji se od skladbi Astora Piazzole, Nikolaja Kapustina, Georgea Gershwina i G. Tudora.

Nakon Dubrovnika, Martinu Filjak očekuje još i završetak Splitskog ljeta i koncert s proslavljenim basom međunarodne karijere Splićaninom Antom Jerkunicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 22:50