Večeri u Petom kupeu

Nastupaju sve uspješniji Pocket palma, dok u petak stiže Kai Alcé, jedan od simbola clubbing kulture

Jan Kinčl i Kai Alce

 /Press
CYCLE kolektiv nastavlja s predstavljanjem, prema njihovom izboru, najboljeg s današnje house/techno DJ scene

Pocket palma, sve uspješniji synth-pop trio koji čine Luka Vidović, Anja Papa i Bruno Žabek, dolazi u četvrtak, 9. veljače i u Peti Kupe! Klubom u Trnjanskoj 5 odjekivat će retro instrumentalne dionice, elektronički zvukovi i dreamy vokali, prepoznatljivi za ovaj trojac.

Još 2012. Anja i Luka počinju zajednički put kao Side Project. Nakon dva dark-pop albuma na engleskom, odlučuju u potpunosti promijeniti priču, pa se prebacuju na materinji jezik i hrabro kreću koračati nostalgijom za osamdesetima. Inspirirao ih je povratak osamdesetih u mainstream medije i pop kulturu te svojevrsni underground retro pokret koji je nastao. Njihove pjesme odišu nostalgijom za SMS porukama, prženim CD-ima i road tripovima.

Sastavu se ubrzo pridružuje i gitarist Bruno Žabek, koji u live nastupe donosi malo divljine. Nizu albuma, odlično prihvaćenih od publike i kritike, dodali su i posljednji pod imenom "Atomi", koji je svojom zrelošću zacementirao mjesto ovog trija na regionalnoj sceni. Presjek glazbe sa svih albuma predstavit će u Petom Kupeu publici s kojom sjajno komuniciraju kako putem društvenih mreža, tako i na nastupima uživo.

image

Pocket palma

/Press
image

Pocket palma

/Press

CYCLE kolektiv nastavlja s predstavljanjem, prema njihovom izboru, najboljeg s današnje house/techno DJ scene. U Peti Kupe u petak, 10. veljače stiže Kai Alcé, DJ i producent koji već više desetljeća nadilazi trendove, postavši jednim od simbola clubbing kulture. Iako rođen u New Yorku, njegov glazbeni univerzum oblikovan je u Detroitu i to na jednom od ključnih mjesta moderne glazbe – klubu Music Institute. No, njegova afirmacija kao producenta i DJ-a počinje u Atlanti početkom 2000-ih, izdanjem za Trackmode label.

image

Jan Kinčl i Kai Alce

/Press

Uslijedio je strelovit uspon na svjetskoj house sceni i izdanja za neke od najbitnijih etiketa današnjice, a Kaievo ime postalo je sinonim za vrlo specifičan pristup soulful plesnoj glazbi kakvog ima još svega nekoliko producenata i DJ-a.Pokretanjem vlastitog labela NDATL, Alcé je reafirmirao poziciju vokalnog housea kao esencijalnog dijela žanra, uz izdanja ključnih artista kao što su Larry Heard i Theo Parrish.

image

Kai Alce

/Marie Staggat

Za one koji se već na prethodnim nastupima u Zagrebu nisu imali prilike uvjerili u njegove kvalitete kao izvanserijskog DJ-a, nova je prilika ovog petka u Petom Kupeu. Pridružit će mu se CYCLE domaćini Jan Kinčl i Matija Duić te mladi Lovro Baletić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2023 23:56