PRAZNIK LJUBAVI

NATALIE DESSAY I MICHEL LEGRAND Valentinovo u Lisinskom uz veličanstveni francuski duet

Njegove su pjesme snimali Frank Sinatra, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Liza Minnelli i Nina Simone

Michel Legrand, glazbeni inovator koji više od pola stoljeća odbija uspostaviti granicu između glazbenih žanrova, uz opernu divu Natalie Dessay u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u subotu 14. veljače predstavit će njihov album 'Entre elle et lui'.

Legrand je proslavljeni kompozitor filmske glazbe, za koju je osvojio pet Grammyja i tri Oscara, a osim što sklada i dirigira, svira i nekoliko instrumenata. Kritičari ističu njegovu brzoprstu tehniku, koja bi bila bi impresivna i kod upola mlađh pijanista, no u svojim izvedbama ističe se, kako je napomenuo Ivan Hewitt u Telegrpahu, "lukavošću kojom uvijek dodatno harmonijski začini već poznate pjesme".

Na zagrebačkom koncertu publika će ga imati prilike poslušati kao pjevača i pijanista uz jednu od najkompletnijih francuskih opernih pjevačica i glumica, Natalie Dessay, čije su kolorature odzvanjale i newyorškim Metropolitanom i milanskom Scalom. Njihova suradnja ne čudi, obzirom da je ovaj majestor melodije već ranije radio sa zvijezdama kao što su: Maurice Chevalier, Edith Piaf, Miles Davis, Neil Diamond, Barbra Streisand i Aretha Franklin, a njegove su pjesme snimali i Frank Sinatra, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Liza Minnelli i Nina Simone. Ovo je jedinstvena prilika čuti opernu heroinu čijem se belcantu divi cijeli svijet, u drugačijem glazbenom izrazu, uz neponovljivog Michela Legranda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:12