SIGNALIZIRANJE VRLINA

Neil Young povukao svu svoju glazbu sa Spotifyja jer mu se ne sviđa podcast Joea Rogana

Neil Young, Joe Rogan

 Photo by Alice Chiche and Carmen Mandato/various sources/AFP
"Spotify je postao mjesto dezinformacija o COVID-u opasnih po život", rekao je na svojoj web stranici i dodao: "Laži se prodaju za novac."

Kantautor Neil Young povlači svoju glazbu sa Spotifyjeve streaming usluge jer ne želi da se emitira na platformi na kojoj podcast Joea Rogana "širi dezinformacije o cjepivima protiv COVID-19", priopćili su tvrtka i glazbenik.

Young je ranije objavio pismo svom menadžeru i izdavačkoj kući Warner Music Group u kojem zahtijeva da Spotify ukloni njegovu glazbu jer smatra da voditelj "The Joe Rogan Experience", najbolje ocijenjenog podcasta na Spotifyju, širi dezinformacije o cjepivima protiv COVID-19.

Ranije u siječnju 270 znanstvenika i medicinskih stručnjaka potpisalo je pismo u kojem je optužilo Rogana za širenje laži na podcastu i pozvalo Spotify da poduzme "mjere" protiv njega.

U srijedu je pjevač "Heart of Gold" i "Rocking In the Free World" zahvalio svojoj izdavačkoj kući što je stala uz njega u odluci da svu svoju glazbu povuče sa Spotifyja, te je potaknuo i druge glazbenike da učine isto.

"Spotify je postao mjesto dezinformacija o COVID-u opasnih po život", rekao je na svojoj web stranici i dodao: "Laži se prodaju za novac."

Švedska je tvrtka izjavila da je nastojala uravnotežiti "i sigurnost za slušatelje i slobodu za kreatore" i da je uklonila više od 20.000 epizoda podcasta povezanih s COVID-19 u skladu sa svojim "detaljnim pravilima o sadržaju".

Young je priznao da Spotify drži 60 posto streaminga njegove glazbe diljem svijeta i da je uklanjanje "veliki gubitak" za njegovu diskografsku kuću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. prosinac 2023 02:01