FESTIVAL U BAŠKI

Neviđeni ŠČpektakl: Let 3 stiže na Crnu ovcu, a posjetitelje očekuje i vrhunska janjetina

Mrle i Prlja, Let 3

 Press/
U Baški će ove godine nastupiti publici najdraže crne ovce: Let 3, Goran Bare i Majke, Krešo i kisele kiše, Jeboton ansambl...

Crnoj ovci najveća je konkurencija ona sama, ali svake godine i sebe iznenadi s još jačim i crnjim programom za sve poklonike popularnog festivala u Baški na otoku Krku. Tako će ove godine Mrle i Prlja s društvom iz Leta 3 doletjeti ravno s Eurovizije na Crnu ovcu i obećavaju još neviđeni ŠČpektakl. Crnom društvu rado se priključio i Bare i njegov band Majke, kao i Krešo i kisele kiše te zagrebački akustični kolektiv Jeboton ansambl. No, bit će tu, uz sjajnu urbanu glazbu, i puno vrhunske bašćanske janjetine na sto načina, ozbiljne kulture, sporta, radionice za djecu, nastup stand up komičara… Baška će tako i ove godine od 19. do 21. svibnja biti središte svih zbivanja na Kvarneru.

image

Goran Bare

Press/

Kao i do sada, festival organizira ekipa Studija Conex, a u tome im ključnu podršku pružaju domaćini Općina Baška, Turistička zajednica općine Baška i zlatni sponzor Valamar Riviera, koji će, osim financijske podrške festivalu, osigurati smještaj za sve izvođače i ugošćavati posjetitelje ukusnim delicijama iz svog atraktivnog food trucka Mezzino Street.

- Treći vikend u svibnju uvijek s nestrpljenjem čekamo i mi domaći i brojni naši gosti jer je Crna ovca odavno osvojila srca mnogih i izvan Baške. Veseli nas vidjeti sva ta nasmijana lica, čim se spomene Crna ovca, a s obzirom na ovogodišnji program, siguran sam da će se i ovogodišnja ovca dugo pamtiti i prepričavati – kaže Toni Juranić, načelnik općine Baška.

U Baški uvijek nedostaje kreveta za vikend Crne ovce, a užurbane pripreme ugostitelja i hotelijera već su odavno krenule, baš kao i rezervacije smještaja.

- Za dobrom ovcom se prašina diže i izvan granica Hrvatske, a ne samo Baške. Svjedočili smo tome po upitima zainteresiranih čak i na sajmovima u inozemstvu. Jako smo zadovoljni ovogodišnjim programom i činjenicom da ponovno poseban naglasak stavljamo i na očuvanje kulturne baštine i bašćanske mrgare, jedinstvene u svijetu, što prepoznaju i naši gosti, koji su u niskom startu za upoznavanje s obnovljenim mrgarima na Ljubimeru – ističe Ivana Topić, direktorica Turističke zajednice općine Baška.

image

Nastup Psihomodo popa na Crnoj ovci

Press/

Ekipa iz Studija Conex još jednom je složila odličan program, pa će, osim u bogatom glazbenom programu, posjetitelji uživati i u izložbi „Crno nebo“ riječkog akademskog slikara Maura Stipanova, predavanju Korada Korlevića, urnebesnom nastupu stand up komičara iz SplickeScene, predstavljanju knjige „Kvarnerski otoci pješice i biciklom“, performansima i promenadnim nastupima KD Šoto… Vrijedna udruga Sinjali i ove će godine čuvati i prezentirati lokalnu baštinu tradicionalnim nastupom na Placi, a senzacija ovogodišnjeg programa svakako je i otvorenje obnovljenih mrgara na Ljubimeru, kojeg je ta vrijedna ekipa, uz stručnu pomoć udruge Dragodid i volontera, obnovila nakon više desetljeća propadanja.

Od sportskih događanja, ističu se jedriličarska regata Corinthia cup – Memorijal Jure Vukasović, nogometni turnir Crni jancić, pješačka tura, biciklijada, turnir u boćanju, besplatne vožnje padobranom… Za najmlađe posjetitelje festivala Crna ovca je osigurala dječju predstavu Kazališta prijatelj „Pet basni za male janciće“, radionice filcanja vune i glagoljice, čitaonicu za djecu i još poneko iznenađenje.

image

Dječje radionice na festivalu Crna ovca

Press/

Nakon svih uzbudljivih programa treba se okrijepiti i uživati u mladoj bašćanskoj janjetini, koja će se, osim na štandovima Crne ovce, nuditi u svim restoranima Baške, pripremljena na bezbroj različitih načina, što i priliči festivalu koji slavi individualnost, lokalnu baštinu, ali, prije svega, ovcu - stoljetnu hraniteljicu primorskog čovjeka.

Sve informacije o cjelokupnom programu, lokacijama događanja i smještaju su dostupne na internet stranici www.crnaovca.hr, a Crnu ovcu se može pratiti i na službenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:10