BIVŠI FRONTMEN GENESISA

'NISAM JOŠ MRTAV' Phil Collins najavio povratničku turneju pa progovorio o najtežim trenucima: 'Raspala mi se obitelj, postao sam ispičutura'

Phil Collins s članovima Genesisa u Torontu 2007. godine
 Mike Cassese / REUTERS
'Neću trčati po pozornici, ali ćemo smisliti nešto', rekao je bivši frontman Genesisa za Sky News

Legendarni britanski glazbenik Phil Collins (65) najavio je da prekida mirovinu te da će ići na turneju ovog ljeta, piše Sky News.

Bivši će frontman Genesisa odsvirati pet koncerata u Londonu, dva u Parizu i dva u Kölnu.

Collins je za Sky News rekao da se njegovi obožavatelji 'ne bi trebali nadati' da će čuti puno novih pjesmama već da će uglavnom svirati klasike kao što su In the Air Tonight i Another Day in Paradise.

Pjevač i bubnjar, koji je tijekom solo karijere prodao više od 100 milijuna ploča, također se dotaknuo i problema s alkoholizmom s kojim se muči otkad je prestao s turnejama prije 10 godina.

'Prestao sam raditi jer sam htio biti otac kod kuće. No, čim sam se umirovio, moja se obitelj raspala. Nisam se imao čemu vratiti pa sam počeo piti', rekao je Collins na konferenciji za medije u Londonu.

Collins je zbog godina sviranja bubnjeva oštetio živce te je malo vjerojatno da će na turneji on biti taj koji će svirati bubnjeve. Glazbenik je rekao da je njegov 15-godišnji sin Nicholas, također bubnjar, spreman zamijeniti ga te će s njim svirati na ljeto.

'Svirali smo jedan koncert u ožujku i svirao je jako dobro. Nakon toga smo svirali dva puta u Švicarskoj u lipnju i bio je još bolji. Rekao sam, ako budem išao na turneju opet, želim da on svira', rekao je Collins.

Na konferenciji za medije Collins nije isključio mogućnost ponovnog okupljanja grupe Genesis te je izrazio želju za nastupanjem u duetu s Pharrellom Williamsom i Adele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:14