RAZOČARANJE!

Ništa od INmusica, stigla konačna potvrda: U Gradu kažu da organizatori nisu ni tražili dozvolu za festival

Nick Cave jedan je omiljenih izvođača na INmusicu

 Marko Todorov/Cropix/Cropix
Šef In Musica nije javno potvrdio, ali s obzirom da nisu tražili prostor za održavanje jasno da ništa od tuluma na Jarunu

Stigla je još jedna potvrda koja će razočarati ljubitelje zagrebačkog INmusic festivala. Nakon što se organizatori još uvijek nisu oglasili po pitanju najave festivala, Grad Zagreb smo pitali jesu li od njih dobili zahtjev za najam javne površine oko Jaruna gdje se festival tradicionalno održavao punih 15 godina.

- Obavještavamo vas da nismo zaprimili zahtjev za održavanje festivala INmusic u 2023. godini – odgovorili su kratko.

Naime, kako je Jutarnji list već pisao, svake su prijašnje godine ponekad čak u rujnu ili, u najgorem slučaju studenom ili prosincu, u prodaji bile early bird ulaznice za naredno izdanje festivala.

image

Nastup Royal Blooda na lanjskom INmusicu

Vanesa Pandzic/Cropix

Ove godine, odnosno prošle ih nije bilo, baš kao ni bilo kakve najave događaja i izvođača na službenim stranicama Festivala.

Na njima još uvijek stoje informacije o prošlogodišnjem, obljetničkom izdanju na kojem su, podsjetimo nastupali Deftones, Nick Cave, The Killers, Kasabian, Roisin Murphy i ostali. Najava nema ni u medijima, međutim direktor festivala Zoran Marić dosad se nije službeno izjašnjavao. Budući da organizacija takvih evenata započinje mjesecima unaprijed, teško je očekivati da će u veljači uslijediti preokret i najava da nas u lipnju očekuje još jedan INmusic.

image

Zoran Marić

Ivan Posavec/

Organizatori i Grad inače godinama imaju odnos u kojem organizatori tvrde kako ih Grad dovoljno ne podupire financijski unatoč desecima tisuća posjetitelja, od kojih su mnogi inozemni gosti, te utjecaja koji festival ima na turizam i potrošnju.

Je li ovo samo godina pauze ili je INmusic trajno otišao iz Zagreba i hoće li se više održavati još nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:46