OTKAZAN SPEKTAKL?

Ništa od Zagrebačkog festivala: ‘Sada čak ni glazbenicima nije do pjesme... Imamo drugo rješenje‘

Nastup Teške industrije i Lee Mijatović na 62. Zagrebačkom festivalu 2015.
 Srdjan Vrancic/Cropix
‘Odlučili smo se za pomicanje termina održavanja završne priredbe za tri mjeseca‘, rekao nam je Branimir Mihaljević

Završna priredba šezdeset i osmog izdanja Zagrebačkog festivala na kojem su 29. siječnja trebali nastupiti Neno Belan, Stjepan Jimmy Stanić, Vladimir Kočiš Zec, Bang Bang, Colonia, Mia Negovetić i Edi Abazi, Miki Solus, Vjeko Ključarić i mnogi drugi odgađa se do proljeća.

- Zbog aktualne situacije oko potresa te kontinuiranog epidemiološkog rizika, direkcija festivala je, nakon višednevnih razgovora, odlučila odgoditi održavanje završne priredbe 68. Zagrebačkog festivala. U situaciji prirodne katastrofe, ugroženih života i imovine te trajne ugroze Covid-19, kada čak ni glazbenicima nije do pjesme, održavanjem Zagrebačkog festivala ne samo da bi se poslala pogrešna poruka, već bi svi zajedno bili prisiljeni na produkcijske kompromise i polovična rješenja čime bi naštetili i kvaliteti festivala i predstavljanju pjesama i nastupa. Zato smo se odlučili za pomicanje termina održavanja završne priredbe za tri mjeseca. Iskreno vjerujem da će nam tada situacija dozvoljavati da se više fokusiramo na glazbu, a očekivana povoljnija epidemiološka situacija i toplije proljetno vrijeme daju nam mogućnost da razmišljamo čak i o održavanju festivala uz prisustvo publike - kaže Branimir Mihaljević, umjetnički direktor Zagrebačkog festivala, koji ističe da unatoč odgodi završne priredbe festival ide dalje.

image
Zagreb, 190218.
Skladatelj, aranzer i glazbeni producent Branimir Mihaljević
Boris Kovacev/Cropix

- U suradnji s našim partnerima HURIN-om, HRT-om i ostalim postajama, krenula je distribucija festivalskih singlova po radijskim stanicama koje će u sklopu svog redovnog programa, ali i kroz specijalizirane emisije, u narednom periodu do završne priredbe emitirati skladbe koje će, sigurni smo, do tada već pronaći put do publike. Također, uskoro će, prvo na digitalnim servisima, a kasnije i u CD formatu, izaći i festivalska kompilacija. Iskreno vjerujemo da ćemo slijedom svega toga na proljeće imati festival pun hitova kakav svi priželjkujemo, u boljem ozračju, s velikim orkestrom, impresivnom produkcijom, pred publikom i uz direktan prijenos na HRT-u - nada se Mihaljević i dodaje:

- U trenucima dok suosjećamo s ugroženima i bolesnima, ne želimo ni na koji način dovesti u pitanje kredibilitet naše manifestacije, a niti glazbenicima umanjiti kvalitetu izvedbe i promocije produkcijskim kompromisima - zaključuje Mihaljević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:55