Aukcija u Christies‘u

Nova verzija Dylanove slavne pjesme ‘Blowin‘ In The Wind‘ mogla bi doseći cijenu od milijun funti

Bob Dylan

 Fred Tanneau/Afp
Prije aukcije potencijalni će kupci snimku moći na miru preslušati. Ploča će biti pažljivo smještena na hi-fi sustav vrijedan 30. 000 funti,

Snimka nove verzije klasika Boba Dylana naziva "Blowin‘ In The Wind" iz ožujka 2021. godine na aukciji u aukcijskoj kući Christie‘s mogla bi doseći cijenu od milijun funti, piše BBC News.

Na snimci se pojavljuje i Dylanov dugogodišnji suradnik T Bone Burnett koji je za BBC News izjavio da je sviranje s Bobom za njega uvijek sveto iskustvo.

"Ako se ne varam, snimili smo pjesmu od prve", kaže Burnett o novoj studijskoj snimci pjesme koju je Dylan napisao davne 1962. godine.

Snimka je samo jedna. "Napravili smo samo jednu jer na nju gledamo kao na ulje na platnu", kaže Burnett koji je najpoznatiji po svom Grammyjem nagrađenom radu na albumu "Raising Sand" u izvedbi Alison Krauss i Roberta Planta te glazbi za film "Veliki Lebowski" (The Big Lebowski).

Snimka kombinira neke od materijala koji se koriste na CD-ima i na vinilu te obećava bolju kvalitetu i trajanje od vinila. Burnett, koji je sudjelovao u stvaranju novog formata kaže da je on "vrhunac zvuka."

Prije aukcije potencijalni će kupci snimku moći na miru preslušati. Ploča će biti pažljivo smještena na hi-fi sustav vrijedan 30. 000 funti, a slušatelj će dobiti slušalice i uživati u zvuku, koji BBC News opisuje kao "topao i precizan". Dylan, kažu, pjeva vješto i bez problema. Kada se pojavi, njemu karakteristična hrapavost u glasu samo naglašava stihove, koji su usko povezani s borbom za građanska prava tijekom šezdesetih.

U novoj verziji pjesme Dylana dok pjeva prati čitavi bend, a novi štih pjesmi daju i Greg Leisz na mandolini i Don Was na basu.

Peter Klarnet, stručnjak u aukcijskoj kući Christie‘s kaže da je procjena vrijednosti ove snimke bila zahtjevna jer se dosad ništa slično nije prodavalo. Burnett se nada da će u budućnosti ovaj format omogućiti umjetnicima da se "uspješnije bore protiv obezvrjeđivanja svog rada."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:03