HRVATSKA PJEVA

NOVI EKSKLUZIVNI KONCERT NA JUTARNJI.HR Ante Gelo odsvirat će u akustičnoj verziji 18 njemu najdražih pjesama: 'Bit će tu Runjića, Jusića, Dujmića...'

 Hrvatski glazbeni zavod
 

Ante Gelo posljednjih nas je tjedana vodio kroz jedinstvene sessione "Hrvatska pjeva" koji su donijeli neke drukčije glazbene svjetove, intiman pristup, zanimljivo čavrljanje, sličice iz bogatih karijera glazbenika koje je ugostio u svojim emisijama. Tom prilikom u prvi su plan iskočile osobnosti njegovih poznatih gostiju, a večeras će upravo on staviti svoju gitaru ispred svega. Odabrao je 18 njemu dragih pjesama koje će odsvirati u akustičnoj verziji.

- Poslije svih pjevača, pogotovo nakon Gabi Novak koja je meni osobno najljepši vokal nakon Olivera Dragojevića i nakon tako prekrasne emisije, zamislio sam da posljednju u ovom serijalu odsviram instrumentalno, ali istovremeno vrlo pitko. Odabrao sam za mjesto muziciranja Hrvatski glazbeni zavod, koji doživljavm kao zagrebački Carnegie Hall, u kojem smo svirali još kao klinci i gdje ćemo se još nagledati lijepih koncerata - rekao je Gelo koji je sam pomno odabrao pjesme za završni online koncert.

- To su pjesme popularnijih hrvatskih autora, ali one koje se ne sviraju toliko često. U tom skladateljskom društvu svakako je Arsen Dedić, Zdenko Runjić, Đelo Jusić, Rajko Dujmić… Bitna mi je poruka koju šaljem, a ona je: pomozimo svi zajedno Hrvatskom glazbenom zavodu! I to onako iz srca, na koji god način možemo - kaže poznati gitarist, aludirajući na razrušeni glazbeni hram kojem je dobrodošla svaka financijska pomoć kako bi se doveo u prvobitno stanje nakon štete koju je doživio u zagrebačkom potresu.

A što se tiče pjesama koje će izvesti, Ante dodaje da svi imamo neki svoj izbor u životu.

- Slično je kao kad kupujete cipele. Da se nas pet, primjerice, nađe u dućanu, svakome bi se svidjele neke druge. Upravo je tako i sa skladbama. Moj je popis sastavljen po kriteriju melodije, muzikalnosti i harmonije koji volim. To je bio taj neki trenutak, vjerojatno bih sljedeće jutro izabrao nešto drugo. Ali ove osobno volim i gušt ih je svirati.

"Tonka", "Ključ je ispod otirača", "Sve što znaš o meni", "Laku noć Luigi, lako noć Bepina", "Volim te kad pričaš", upravo su neke od njih.

- Imam ih cijelo mnoštvo, ali i pjesmu 'Suza za zagorske brege' koja je jedna od najljepših koje nas vežu uz Zagorje i Zagreb, što je meni vrlo bitno. Od pjesama će biti i na repertoaru 'Tko sam ja da ti sudim' i 'Molitva za Magdalenu'.

Druženje je zakazano večeras u 20 sati, na portalu Jutarnji.hr, Facebooku ili HT-ovu MAX TV ili MAX TV2GO, a sve zahvaljujući našim partnerima Hrvatskom Telekomu, Podravki i Huaweiju.

Huawei pametni telefon ima najbolje fotografije

Snimite najbolje fotografije uz Huawei P40 Pro pametni telefon i Ultra Vision četverostruku Leica kameru.

Nova serija Huawei pametnih telefona donosi još bolji sustav kamera uz koje možete zabilježiti nezaboravne trenutke, ali i satima uživati u omiljenom glazbenom i filmskom sadržaju zahvaljujući velikom zaslonu i dugotrajnoj bateriji.

Za još bolji doživljaj povežite svoje Huawei FreeBuds 3 bežične slušalice i pustite da opcija aktivnog smanjenja buke učini svoje.

Obnova zgrade Hrvatskog glazbenog zavoda

Zgrada Hrvatskog glazbenog zavoda, 144 godina stara „kuća u kojoj stanuje glazba“ pretrpjela je velika oštećenja u strašnom potresu koji je 22. ožujka zadesio grad Zagreb. Materijalna šteta je golema i potrebna su znatna financijska sredstva za obnovu, a kako je HGZ udruga građana koja se financira isključivo iz vlastitih prihoda, situacija je iznimno teška jer je već u ožujku prekinuta svaka koncertna djelatnost zbog pandemije virusa.

Obnova je već započela jer HGZ nema mnogo izbora – zgrada se mora spasiti od daljnjih oštećenja. Prvi u gradu smo postavili skele i započeli s popravkom krovišta koje je ozbiljno ugrožavalo samu zgradu, okolne građevine i prolaznike u Gundulićevoj ulici.

Troškovi hitne sanacije iznosit će oko 800.000 kuna i taj iznos se mora prikupiti od donatora i sponzora. Do sada je prikupljeno 125.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:45