‘LOVE IS STILL ALIVE‘

Novi EP Laibacha prati putovanje preživjelih Zemljana kroz Sunčev sustav, ali i glazbene žanrove zadnjih desetljeća

Laibach

 Ulf Jacob
Drugi dio njihove velike europske turneje počeo je u Švicarskoj, a 14. travnja bend će se ukazati i u zagrebačkoj Tvornici kulture

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach objavio je EP “Love Is Still Alive”, a u sklopu prateće turneje vraća se u Zagreb, u Tvornicu kulture, u petak, 14. travnja 2023.

U zori trećeg tisućljeća, kako Laibach uvodi u izdanje, naš planet pretvorio se u mrtvi kamen uništen ratovima, pandemijama i zlom samog čovjeka. Kreće egzodus posljednih preživjelih Zemljana koji su prisiljeni tražiti novi planet, a nisu sigurni da će uspjeti doći do Marsa. Iako su izgubili svoju povijest, dok god imaju tračak nade, hrabro će ići gdje još nitko nije išao - dok god ljubav još postoji. EP “Love is Still Alive” kroz osam verzija pjesme prati putovanje preživjelih kroz Sunčev sustav, ali i kroz glazbene žanrove zadnjih desetljeća.

Mediji kažu da EP odiše vibrom starog countryja, nevjerojatnih šlagera, krautrocka ili psihodelije. Izdanje se nastavlja na glazbu iz sci-fi komedije “Iron Sky - The Coming Race”, koji završava uništenjem našeg planeta i Mjeseca. Originalna Laibachova glazba skladana za film bit će objavljena ove godine, a bend planira objaviti i videoigru na istu temu.

Drugi dio velike europske turneje počeo je u Švicarskoj, a ovoga proljeća Laibach će se ukazati u Skandinaviji kao i Francuskoj, Njemačkoj, Austriji te Hrvatskoj. Osim novog materijala, predstavit će i izabrane pjesme s nedavno objavljenog teatralnog projekta “Wir sind das Volk”, albuma “Sketches of the Red Districts”, selekciju Laibachovih klasika, kao i posebnu izvedbu proročanske pjesme “The Future” Leonarda Cohena, koju je utjecajni The Quietus uvrstio na popis najboljih singlova 2022.

Kultni slovenski avangardni bend djeluje već četiri desetljeća svojim prepoznatljivim vizualnim, simboličkim i društvenim izričajem. Prva su rock grupa koja je nastupila u Sjevernoj Koreji, a ove godine žele nastupiti u Iranu u suradnji s iranskim skladateljima i Teheran Symphony Orchestra izvodeći “Alamut”, kompoziciju koji se naslanja na perzijsku kulturu.

Ulaznice za zagrebački nastup su u pretprodaji po cijeni od 20 eura. Ista vrijedi do 19. veljače, a dan poslije penje se na 23 eura. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 26 eura. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark i sva prodajna mjesta Eventima kao i www.eventim.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2023 17:03