VELIK PREOKRET

Novi obrat na klupskoj sceni! KSET se povlači: ‘Suočili smo se s optužbama, zabrinuli za sigurnost. Želimo zaštititi članove‘

Grupa Svemir u KSET-u

 Bruno Konjevic/Cropix/Cropix
Podsjetimo, KSET je pobijedio na natječaju, a na istoj se lokaciji, u Pučkom otvorenom učilištu, ranije nalazio Boogaloo.

Nakon što je, kako smo pisali, Pučko otvoreno učilište na svojim društvenim stranicama objavilo da u prostor gdje se dosad nalazio klub Boogaloo uskoro dolazi KSET, o razvoju događaja kako na društvenim mrežama, tako i za Jutarnji list, progovorili su Anđelko Šipuš i Mate Škugor.

No, danas, tjedan dana kasnije, klub KSET na svome je profilu na Facebooku podijelio odluku o povlačenju "ponude javnog natječaja o zakupu poslovnog prostora POU-a". U objavi je svoju novu odluku donesenu na izvanrednom sastanku vodstva Kluba studenata elektrotehnike i obrazložio:

"Povlačimo ponudu javnog natječaja o zakupu poslovnog prostora POU-a Na izvanrednom sastanku vodstva Kluba studenata elektrotehnike održanom u srijedu, 31. siječnja 2024., odlučili smo povući ponudu javnog natječaja o zakupu poslovnog prostora Pučkog otvorenog učilišta.

S ciljem stvaranja inkluzivne i sigurne atmosfere, donijeli smo tešku odluku kako bismo zaštitili članove, posjetitelje i ugled kluba. Bez obzira na otvoreni karakter natječaja, suočili smo se s optužbama koje su izazvale ozbiljnu zabrinutost za sigurnost, a koju nismo mogli isključiti kao faktor u procesu donošenja odluke.

Razočarani smo načinom istupanja konkurenata u medijskom prostoru i ne podržavamo načine na koji se komunicira, kao niti sredstva koja se pri komunikaciji koriste. Umjesto zdrave konkurencije dobili smo niz neosnovanih napada i tvrdnji usmjerenih ka degradiranju ugleda najstarijeg studentskog kluba na ovim prostorima. To ne doprinosi pozitivnom duhu kulturne zajednice koja bi trebala biti uzorna i poticati suradnju.

Naša posvećenost zajednici i kulturnim događanjima ostaje nepromijenjena. Zato želimo zaustaviti sukob koji se događa na glazbenoj sceni i doprinijeti stvaranju zajedničkog integriteta.

Ističemo kako potrebna sredstva za uplatu prve tri mjesečne najamnine posjedujemo zbog dosadašnjeg kvalitetnog rada, kao i da niti u jednom dijelu procedure javnog natječaja nismo imali utjecaj niti bili pogodovani, što dokazuje naša predana dokumentacija na natječaju.

Odlučili smo kompetenciju i sredstva uložiti u drugi prostor kojeg se nadamo pronaći prije početka obnove FER-a i time izbjeći daljnje stopiranje našeg djelovanja koje može imati kobne posljedice. Želimo da se članovi i posjetitelji, koji su nam vjerni, druže zajedno na novom mjestu u kojem će biti sigurni i cijenjeni.

Zahvaljujemo se svima koji su nas podržali i nadamo se da ćemo u budućnosti stvoriti okolnosti za realizaciju naših isplaniranih programa", poručuje Savjet Kluba studenata elektrotehnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:34