ZABRANJENO PUŠENJE

O sporu Seje i Neleta oglasio se i RTS: ‘Osnove za tužbu nema, odbijamo učestovati u osobnom sukobu‘

Koncert benda Zabranjeno pušenje u Hala Parku.
Na fotografiji: Sejo Sexson

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix
‘Radio-televizija Srbije poštuje prava svih autora‘, piše u dijelu priopćenja RTS-a

U pismu managementa grupe Zabranjeno pušenje i Seje Sexona, koje je Jutarnji prenio u cijelosti, obznanjeno je da je podnesena tužba Višem sudu u Beogradu protiv Radiotelevizije Srbije, Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića.

Nakon što su bend Zabranjeno pušenje i frontmen Sejo Sexon objavili da će tužiti Radioteleviziju Srbije (RTS), Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića zbog zloupotrebe autorskih prava na tu se temu službeno oglasio i RTS, piše Danas.rs.

"Tužbeni zahtjev prema RTS-u je neosnovan. Radio-televizija Srbije poštuje prava svih autora. Pravo na sve vidove korištenja vlastitih snimka koncerta dr Neleta Karajlića (Nenada Jankovića) i Stefana Milenkovića RTS je stekao na osnovu ugovora sa organizatorom koncerta, koji je predmet tužbe muzičkog autora Davora Sučića, poznatog kao Sejo Sekson.

Na osnovu ovog ugovora RTS je snimio i emitirao navedeni koncert i postavio ga na svoj YouTube kanal, a organizator se obavezao da će regulirati prava svih muzičkih autora čija djela su izvedena na ovom koncertu. RTS neće učestovati u javnosti poznatom osobnom sukobu dvojice bivših članova grupe "Zabranjeno pušenje", navedeno je u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:51