ZNAJU SE IMENA

Objavljene su nominacije za četvrtu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&Off

Nina Trumbić i Krešimir Blažević

 PROMO
Najbolji među nominiranima bit će proglašeni na završnoj dodjeli nagrada 5. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture

Proglašenje nominacija za četvrto izdanje nezavisne novinarske nagrade Rock&Off održalo se 11. siječnja u studiju Unisona, a otkriveno je tko se službeno našao u konkurenciji za nagradu koja će u ruke najboljih doći 5. veljače u Tvornici kulture.

Direktor nezavisne glazbene novinarske nagrade Krešimir Blažević, umjetnički direktor Hrvoje Horvat, voditelj stručne komisije nagrade Aleksandar Dragaš, koproducent nagrade Dražen Goreta iz Tvornice kulture te Krešimir Madunović, predsjednik uprave Iskona, pročitali su nominirane u svih 10 kategorija. Proglašenje nominacija moderirala je voditeljica Nina Trumbić.

image

Aleksandar Dragaš

PROMO

Žiri sastavljen od 89 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija u dva je kruga odabrao svoje favorite te predložio koji su to izvođači koji su obilježili glazbenu 2021. godinu. Pobjednike ćemo saznati na proglašenju nagrada koje će se održati 5. veljače ove godine na dodjeli Rock&Off nagrada u Tvornici kulture.

Pocket palma, Porto Morto te Urban & 4 dobili su najviše nominacija, njih čak četiri! Slijede Bad Daughter, Mayales i The Gentlemen koji se mogu pohvaliti s po tri nominacije za nagradu Rock&Off.

Devet kategorija Nagrade Rock&Off su: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine te izvođači godine u žanrovskim kategorijama Rock&Off, Pop&Off, Rap&Off, Elektro&Off te Jazz&Off. Zadnja, deseta kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon i njegovu "Iskonovu nagradu publike" koja će se odabrati na njihovim web stranicama (www.iskon.hr) od 17. siječnja 2022. godine.

Za prestižnu titulu Album godine natječu se Bad Daughter i njezino izdanje "Let Me Panic", Kensington Lima i njihov "Southbound", Mayales i "Domovina", pocket palma s izdanjem "Atomi", Porto Morto i njihov "Portopop", The Gentleman i "Hide & Seek" te Urban i njegova četvorka s albumom "Lipanj, srpanj, kolovoz". Pjesma godine četvrtog Rock&Off-a mogla bi postati "Thick" Bad Daughter, "Falling" Jonathana, "Montreal" Mayalesa i Mary May, "Zauvijek" pocket palme, "Vrijeme za čilanje" Porto Morta, "Body or soul" The Gentlemana ili "Sama" Urbana &4.

U kategoriji Veliki prasak godine snage će odmjeriti Eric, Fran Vasilić, Matej Milošev, Miriiam te Šiza, a za naslov Koncertnog izvođača godine “bore” se Jonathan, Mark Mrakovčić, Pips, Chips & Videoclips, pocket palma, Porto Morto, Urban &4 te z++.

image
PROMO

Rock&Off izvođač godine postat će Kensington Lima, Šiza, The Strange, Tús Nua ili Urban &4, a u konkurenciji za Pop&Off izvođača godine našli su se Bad Daughter, Mayales, pocket palma, Porto Morto i The Gentleman. Rap&Off kipić godine ovoga bi puta mogao doći u ruke Banana Zvuka, Grše, Krankšvestera, Podočnjaka ili Targeta, a za titulu Elektro&Off izvođača "bore" se Jan Kinčl & Reggis Kattie, Kozmodrum, Petar Dundov, Plastic Knives i Toni Starešinić. "Gusto" je i u kategoriji Jazz&Off, gdje su nominirani Damir Kukuruzović Django group, Doringo, Matija Dedić, Šimun Matišić Quintet te Zoran Majstorović & Jazzistra Orchestra.

Iskonova nagrada publike mogla bi doći u ruke sljedećih izvođača, abecednim redom: Bad Daughter, Eric, Fran Vasilić, Jonathan, Kensington Lima, Mark Mrakovčić, Matej Milošev, Mayales, Miriiam, Pips, Chips / Videoclips, pocket palma, Porto Morto, Šiza, The Gentleman, Urban &4 ili z++.

Kompletan popis nominiranih možete provjeriti OVDJE.

Osim navedenih izvođača, organizatori Rock&Off-a čestitaju i svim predloženim bendovima od strane novinara, a popis možete pogledati OVDJE.

Sve novosti i aktualnosti oko nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, dok je Iskon glavni sponzor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2023 07:55