Eagles of Death Metal

Očekuje nas prava rock‘n‘roll zabava kakva nam je nasušno nedostajala proteklih dvije-tri godine

Eagles of Death Metal

 Nuno Cruz/NurPhoto/NurPhoto via AFP
Ništa mudro, samo sex & drugs &rock‘n‘roll, no to bi trebala biti i najjača preporuka da dođete na koncert u Tvornicu kulture

"Majku ti jebem, pa ti si nam prije deset godina organizirao naš prvi koncert u Zagrebu, a onda smo cijelu noć igrali bilijar, baš mi je drago da te vidim, brate. Hej, Tuesday, ovaj lik i ja smo imali taj veličastveni trenutak u kojem rock'n'roll odzvanja bez prestanka", kazao je Jesse Hughes svojoj djevojci nakon koncerta u Tvornici, održanom u ožujku 2016. godine, tri mjeseca nakon štu se Eagles Of Death Metal preživjeli teoristički napad u pariškom klubu Bataclan u studenome 2015. godine.

"Ti si nam pokazao Zagreb (u veljači 2007. - op.a.), što organizatori koncerata gotovo da više i ne čine, pa nas još zabavljao cijelu noć i to je jedini način da u jednoj noći upoznaš grad i njegove ljude. Zato nam je Zagreb ostao u tako lijepom sjećanju, a nadam se ni Pariz nećemo više percipirati kroz stravičan pokolj u Bataclanu jer ga sad u sjećanje možemo prizvati i kroz izuzetno emotivan i oslobađajući nastup u L'Olympiji", krenuo je tada Jesse u kontemplaciju o posljednja tri mjeseca u njegovom i životu drugih članova Eagles of Death Metala poput gitarista Davea Catchinga s kojim sam se barem minutu-dvije također držao u grčevitom zagrljaju, puštajući da iz nas iščili sva nataložena negativna energija.

U međuvremenu, svijet su poharale pandemija korone, sada Europi prijeti i ruska invazija na Ukrajinu, ali Eagles Of Death Metal po četvrti su put u Zagrebu i to je dovoljno za pravu rock'n'roll zabavu kakva nam je nasušno nedostajala proteklih dvije-tri godine. Ako ih još niste uhvatili uživo, onda to obavezno učinite jer su EODM, pokrenut kao poslić sa strane Jesseja i njegovog školskog prijatelja Josha Hommea iz Queens Of The Stone Age, bliski rođaci AC/DC, ZZ Topa, Kissa, Motorheada, T. Rexa, Steppenwolfa i Ramonesa. Ništa mudro, samo sex & drugs &rock'n'roll, no to bi trebala biti i najjača preporuka da dođete na koncert EODM-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:05