LGBTQI+ zajednica

Oda vogueu i ballroomu: Pogledajte novi spot retronostalgičnog dua pocket palma

Snimanje spota za pjesmu ”Mene nema” pocket palme

 Benjamin Strike
Inspiracija za ovaj spot je bio Madonnin Vogue, koji je bio kao polazišna točka

Pocket palma je objavila spot za novi singl "Mene nema" s albuma "Atomi", a video je inspiriran ballroom i vogue kulturom.

Tim je potezom duo pocket palma želio odati počast LGBTQI+ zajednici.

"Od samog početka nam je inspiracija bila upravo vogue i ballroom kultura pa nam je užasno drago da smo s Benjaminom Strikeom uspjeli i spotom odati počast cijelom tom pokretu i uključiti druge ljude iz LGBTQI+ zajednice i svi skupa smo stvorili odlični osjećaj zajedništva.

Osim odličnih plesača, surađivali smo i s modnim dizajnerom Dominikom Brandiburom koji se u svojem dizajnu često bavi sličnom aktivističkom tematikom pa je i sva odjeća odlično upala u priču.", ispričali su Anja Papa i Luka Vidović, koji čine ovaj sastav rastuće popularnosti, koji se proslavio prepoznatljivim retronostalgičnim zvukom i estetikom.

image

Snimanje spota za pjesmu "Mene nema" pocket palme

Benjamin Strike

Spot potpisuje dugogodišnji suradnik pocket palme, fotograf i redatelj Benjamin Strike koji se osvrnuo na inspiraciju iza ovog video broja:

"Inspiracija za ovaj spot je bio Madonnin Vogue kao polazišna točka, ali i radovi Doje Cat, Lady Gage itd. U svom djelovanju, kada god to mogu, pokušavam odati počast LGBTQI kulturi, tako da me rad na ovom spotu posebno veselio. Svaka osoba koja je u realizaciji sudjelovala, od dizajnera Dominika Brandibura (koji je izradio predivnu odjeću prepunu queer referenci), preko ballroom plesača bili su dio slagalice koji su utjecali na to da spot ispadne baš onako kako smo zamislili", rekao je Strike.

Kako je izgledalo snimanje spota pogledaje u galeriji u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:12