RAZOČARAO SVE

ODBIO MILIJARDU DOLARA Plantpred šokiranim kolegama poderaougovor o reunionu Led Zeppelina

 Getty

Frontmen jednog od najvećih rock bendova u povijesti odbio je unosnu novčanu ponudu britanskog tajkuna Richarda Bransona da ponovno okupi grupu za još jednu turneju.

Kako piše Daily Mirror, Robert Plant (66) je pred zapanjenim Bransonom i nesuđenim promotorima turneje poderao ugovor težak oko 900 milijuna američkih dolara ili gotovo pet i pol milijardi kuna kojim bi došlo do još jednog okupljanja kultnog Led Zeppelina i održavanja 35 koncerata.

Iznenađenje Bransona (64), inače velikog fana Zeppelina, bilo je tim veće s obzirom da su Jimmy Page i John Paul Jones već bili pristali na reunion i potpisali sada poderani ugovor koji bi im svakome jamčio u protuvrijednosti gotovo 1,9 milijardi kuna prije oporezivanja. Potpis je dao i bubnjar Jason Bonham, sin pokojnog bubnjara Zeppelina Johna Bonhama, koji bi na ovoj turneji nastupio s originalnom trojkom.

No, Plant navodno smatra da reunion ne bi bio u redu. 'Pokušali su ga nagovoriti, ali nije išlo. Odlučio je i to je to', rekao je jedan neimenovani izvor blizak članovima kultne grupe, poznate po brojnim rock himnama, uključujući Stairway to Heaven i Whole Lotta Love.

Branson je navodno već u planu imao preimenovanje jednog od svojih jumbo jetova u 'The Starship' te ga je planirao dati Zeppelinu na korištenje tijekom turneje. Stubište preko kojega bi se u avion ulazilo dobilo bi naziv 'Stairway to Heaven', a dio sjedala u avionu bio bi ponuđen putnicima dubljeg džepa, s obzirom da bi koštala sto tisuća funta, odnosno gotovo milijun kuna.

Ideja je bila da 35 koncerata bude održano na tri lokacije - u londonskoj O2 areni te u Berlinu i New Jerseyju, a u ugovoru je stajala opcija za održavanje dodatnih 45 nastupa na još pet lokacija.

'Jimmy, John i Jason su odmah potpisali. Uopće nisu razmišljali, no Robert je zatražio 48 sati, a kada je rekao ne i poderao papir, šok je bio enorman. Nema teorije da bi njih trojica mogli ići na turneju bez njega', napominje neimenovani izvor blizak bendu.

Led Zeppelin je formiran 1966. godine, a prodao je više od 300 milijuna primjeraka albuma. Bend je posljednji put nastupio 10. prosinca 2007. godine tijekom jednokratnog reuniona u londonskoj areni O2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:47