JEDINSTVEN DOGAĐAJ

(ONO) SVE ŠTO ZNAŠ O MENI Na megakoncertu u sjećanje na Arsena Dedića sudjeluju Gabi, Matija, najveći hrvatski orkestar, Klinci s Ribnjaka...

 Nikolina Vuković Stipaničev / HANZA MEDIA
Veliki koncert Zagrebačke filharmonije u sjećanje na Arsena Dedića pod nazivom '(Ono) sve što znaš o meni' održat će se u petak 7. listopada s početkom u 19,30 u dvorani Lisinski

Arsen Dedić je 2008. sa Zagrebačkom filharmonijom proslavio svojih jubilarnih 50 godina na glazbenoj i 70 godina na životnoj sceni. Više od godinu dana nakon smrti, kroz svoja remek-djela vraća se na pozornicu Lisinskog.

Tko može bolje prenijeti sve emocije ovog "pjesnika opće prakse" nego njegovi Gabi i Matija kojima će se na sceni pridužiti Arsenovi prijatelji glazbenici Tedi Spalato, klapa Nostalgija i Klinci s Ribnjaka.

Arsen je skladao glazbu za legendarne serije i filmove koji su obilježili generacije. U registraturi, Prosjaci i sinovi, Glembajevi, Vlak u snijegu - samo su neki od njih. Orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića, u pratnji glazbene dive Gabi Novak i Matije Dedića, publici će predstaviti dijelove bogatog Arsenovog opusa glazbe za film i tv, ali i legendarne pjesme Sve što znaš o meni, Moderato cantabile, O mladosti, Kuća pored mora, Tvoje nježne godine, Ni ti ni ja i brojne druge u orkestralnim aranžmanima.

Bit će ovo jedinstven koncert koji će na istoj pozornici okupiti članove obitelji Dedić, Arsenove prijatelje te najveći hrvatski orkestar, zajedno s kojima je obilježio hrvatsku glazbenu scenu kao niti jedan hrvatski umjetnik dosad.

Klinci s Ribnjaka svojim će dječjim glasovima u sjećanju oživiti dane našeg djetinjstva izvedbom Kad se male ruke slože iz popularnog Vlaka u snijegu, Gabi Novak opjevat će sretne dane koje je dijelila s Arsenom, Matija Dedić virtuoznim pijanističkim izvedbama dat će svoj hommage Arsenu, klapa Nostalgija dat će svoj neizostavni pečat pjesmi Dida moj, a svima nam omiljene pjesme O mladosti i Kuća pored mora u interpretaciji glazbenog doajena Tedija Spalata ostavit će ovaj koncert u pamćenju svima koji u petak budu u Dvorani. Ovo su samo neki od blistavih trenutaka koji se očekuju od ovog velikog koncerta.

Ulaznica ima još jako malo, a možete ih potražiti na blagajni Zagrebačke filharmonije i putem sustava ulaznice.hr i web stranice Zagrebačke filharmonije (www.zgf.hr).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:19